Яку літературу читає молодь сьогодні

Яку літературу читає молодь сьогодні

Навіть у цифрову епоху молодь багато читає — новини в інтернеті, повідомлення у месенджерах, шкільні чати та розважальні блоги. Але ніщо не може замінити магіюпаперових книжок. Популяризація читання шириться як онлайн (освітні платформи, BookTok-ролики, рекомендаціїблогерів), так і офлайн. До «живого» формату належать різноманітні заходи, які організовують креативні книгарні на кшталт Readeat: лекції, дискусійні клуби, презентації, читання та творчі зустрічі з авторами. Огляд літературнихуподобань сучасної молоді — далі в матеріалі.

Що сьогодні читають підлітки

Молоде покоління достатньо свідоме та всебічно обізнане, тому вибирає різну літературу — від класичної прози до психологічного нонфікшну. Зазвичай вибір жанрів та сюжетівзбігається із загальними захопленнями та інтересамипідлітків. Попит мають теми присвячені саморозвитку, соціалізації, стосункам і розумінню власних емоцій. Як завжди, найбажаніша книга для підлітка — це детектив, пригоди, трилер чи фентезі. Нова генерація українцівзахоплюється як сучасними вітчизняними авторами, так і визнаними класиками. Серед фаворитів молоді:

  • Сергій Жадан;
  • Юрій Іздрик;
  • Люко Дашвар;
  • Ірен Роздобудько;
  • Юрій Андрухович;
  • Любко Дереш;
  • Оксана Забужко;
  • Ірена Карпа;
  • Ліна Костенко.

Також охоче читають твори корифеїв — Василя Стуса, Валерʼяна Підмогильного, Володимира Винниченка, ІванаФранка, Михайла Коцюбинського та Миколи Куліша.

Добірка популярних книг

Хороші книжки не лише розважають, а й спонукаютьрозмірковувати, шукати відповіді та пізнавати світ. Зібралиперелік творів, які обов’язково зацікавлять і надихнуть юного читача.

Джон П. Стрелекі, «Кафе на краю світу»

Серія книжок, сповнених проникливих запитань, філософських роздумів і емоційних висновків. Головнийгерой Джон вирушає у мандрівку, аби втекти від нудноїрутини повсякдення, а отримує повне перезавантаженнясвого життя. Нестандартні зустрічі та події так впливають на чоловіка, що він переосмислює навколишню реальність і знаходить втрачений сенс буття.

Тіллі Коул, «Тисяча пам’ятних поцілунків»

Зворушлива історія підліткового кохання сподобається не лише фанатам романтичних розповідей, а й поціновувачамщирих життєвих оповідань. Несподіваний виклик — зібратитисячу особливих поцілунків, перевертає буденністьголовних героїв догори дриґом і залишає незабутні емоції. Книга змушує замислитися про швидкоплинність часу, цінність стосунків і важливість моментів.

Роланд Сміт, «Пік» і «Межа»

Карколомні та захопливі пригоди сміливого руфера із нью-йоркського лофту — хлопчика на ім’я Пік. Він намагаєтьсяпідкорити Еверест, знайти нових друзів, перемогти ворогів і врятувати близьких. Герой демонструє свої вміння та навички, а також дізнається про силу любові та ненависті. Історія відрізняється цікавими сюжетними лініями та потужною динамікою.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку організували арттерапію для дітей захисників. ВІДЕО
Наступна новина «Я мріяла стати військовою», – історія старшої лейтенантки, яка в армії вже 8 років
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні