Яку температуру потрібно збивати: несподівана відповідь лікаря

Яку температуру потрібно збивати: несподівана відповідь лікаря

Лікарі стверджують, що при вірусних захворюваннях збивати температуру нижче 38 градусів (а частіше – навіть 38,5) шкідливо. Сайт "Сегодня" вирішив дізнатися, чому.

Приймаючи жарознижуючі засоби при найменшому підвищенні температури, ви знижуєте захисні сили організму і заважаєте йому боротися з хворобою. 

Якщо у вас піднялася температура до 38 градусів, не варто панікувати: пийте більше рідини, дотримуйтесь постільного режиму і спостерігайте за тим, щоб температура не піднімалася до критичної позначки.

Яку температуру треба збивати

Фахівці рекомендують приймати жарознижуючі засоби лише тоді, коли позначка на термометрі досягла 38-38,5 градусів. Якщо ж термометр показує 39,5 і вище – необхідно терміново викликати швидку допомогу, оскільки підвищення температури ще на один градус може привести до виникнення серйозних ускладнень на рівні серця, органів шлунково-кишкового тракту, головного мозку і не тільки. 

При температурі тіла 40 градусів починаються незворотні зміни, що тягнуть за собою пошкодження мозку.

Коли температура до 38 – небезпечна

Незважаючи на все вищесказане, є ті, кому варто збивати температуру, не чекаючи 38-38,5 градусів. До таких відносяться люди, які страждають судомами, хворобами серця або нирок, так як підвищена температура провокує додаткове навантаження на органи. 

Якщо у вас немає ознак вірусного захворювання або застуди, а субфебрильна (37-37,9) температура тримається кілька днів, зверніться до лікаря, щоб визначити причину і виключити серйозні захворювання.

 Остерігатися високої температури варто і вагітним жінкам, адже це може бути небезпечним симптомом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко заявив, що ситуацію з газопостачанням в Україні вдалося стабілізувати
Наступна новина На Волині підбили підсумки навчань з актуальних питань розвитку галузі АПК. ФОТО
Останні новини
Схожі новини