Єдиним перспективним місцем для перенесення Старого ринку у Луцьку є Новий ринок, – міськрада

Єдиним перспективним місцем для перенесення Старого ринку у Луцьку є Новий ринок, – міськрада
Новий ринок у Луцьку (джерело фото - «Сила правди»)

Єдиним облаштованим, побудованим згідно з нормами ДБН та найбільш перспективним місцем для переносу Центрального ринку у Луцьку у міськраді називають «Новий ринок» поруч із мікрорайоном ЛПЗ.

Про це йшлося 19 листопада під час зустрічі з ініціативною групою підприємців з Центрального (Старого) ринку з приводу його перенесення, повідомив радник міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.

За словами посадовця, для зручного переселення підприємців зі Старого ринку на Новому ринку власники готові надати такі пільгові умови:

- вартість оренди торгового місця – 90 грн / кв. м (облспоживспілка стягує від 115 грн / кв. м);

- перші 3 місяці після переселення підприємці будуть звільнені від сплати за торгове місце;

- наступні 3 місяці – 40% вартості оренди торгового місця;

- наступні 3 місяці – 70% вартості оренди торгового місця;

- наступні 3 місяці – 85% вартості оренди торгового місця.

Зі свого боку у міській раді обіцяють максимально сприяти транспортному сполученню та внести зміни в схему руху існуючих маршрутів, запровадити нові та працювати над змінами приміських маршрутів. 

Як стверджує Ігор Поліщук, підприємець Любомир Пахолко, який є співвласником Нового ринку та одночасно орендарем частини земельної ділянки на Центральному ринку (0,33 га) готовий перенести торгові точки з Центрального на Новий ринок одночасно зі всіма іншими підприємцями.

Також готове перенести й торгові місця зі Старого ринку на «Новий ринок» КП «Луцькі ринки».

Як розповів Ігор Поліщук, земельна ділянка під «Новим ринком» має площу близько 6 га. На ринку облаштовані парковка площею 0,81 га, громадські вбиральні, в тому числі й для людей з інвалідністю.

Зараз поруч із ринком курсують такі маршрутні таксі: №12, 26, 27а та тролейбуси 1 та 2.

«На «Новому ринку» наявні 406 торгових місць, крім того, кількість вільної площі дає можливість розмістити понад 2000 об‘єктів торгівлі. Більше того, власники нового ринку готові прийняти на «Новий ринок» підприємців із власними металоконструкціями. Також є можливість розміщення місць для торгівлі продукцією тваринництва, торгівлі з автомобілів», – зазначив Ігор Поліщук.

З його слів, на ринку є власна трансформаторна підстанція потужністю 1200 кВт, три пожежні гідранти, пожежна водойма, територія ринку освітлюється, здійснюється охорона.

«Новий ринок може функціонувати в цілодобовому режимі, є можливість організувати оптову торгівлю в нічний час», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, підприємці, стурбовані можливим закриттям Центральноо ринку, збиралися 25 вересня на мітинг у вересні під міською радою.

Читати також: Сквер і кафе. Що хочуть зробити на місці Старого ринку у Луцьку

30 жовтня кілька сотень підприємців знову прийшли до міськради. Вони вимагали створити робочу групу для обговорення долі Центрального ринку – мовляв, за місяць так і не почули про її створення.

Однак радник луцького міського голови Ігор Поліщук заявив, що з підприємцями Центрального ринку не можна домовитись, бо «їм вигідно працювати з порушенням законодавства під прикриттям облспоживспілки».

Також співвласник «Нового ринку» Любомир Пахолко заявив, що більшість кіосків на «Новому ринку» вже давно викупили підприємці із Центрального ринку на випадок, якщо його закриють.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський звинуватив Тимошенко у спробі «договорняка»
Наступна новина Як поповнити електронний квиток для проїзду у Луцьку. Відеоінструкція
Останні новини
Схожі новини