ЄС скасував обмеження на подорожі для туристів з України

ЄС скасував обмеження на подорожі для туристів з України
Фото ілюстративне

Європейський Союз схвалив дозвіл на в’їзд громадян України і ще деяких країн у межах політики поступового скасування COVID-обмежень на поїздки. Список таких країн має бути оновлений офіційно 15 липня, повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, який висвітлює теми політики ЄС щодо східних країн-сусідів.

Про це повідомляє УНН.

«Посли ЄС сьогодні вирішили додати Україну в рекомендований перелік третіх країн, для яких слід зняти обмеження на в’їзд в ЄС», – повідомив журналіст у Twitter.

Раніше у МЗС висловили сподівання, що рішення ЄС про дозвіл в’їзду українцям буде найближчим часом.

30 червня 2020 року Рада ЄС ухвалила рекомендацію про поступове скасування тимчасових обмежень на поїздки з не необхідними цілями в ЄС. Список переглядається кожні два тижні і, в залежності від обставин, оновлюється.

Критерії визначення третіх країн, для яких необхідно скасувати поточні обмеження на поїздки, були оновлені 20 травня 2021 року. Вони охоплюють епідеміологічну ситуацію і загальне реагування на COVID-19, а також надійність доступної інформації і джерел даних. Взаємність також слід враховувати в кожному конкретному випадку.

Країни Шенгенської угоди (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія) також долучені до цієї рекомендації.

Рекомендація Ради ЄС не є юридично зобов’язуючим документом. Держава-член ЄС не повинна ухвалювати рішення про зняття обмежень на поїздки для третіх країн, які не включені до переліку, доти, доки це не буде ухвалено узгодженим чином.

Читат також: Україна підпише угоду про безвіз з Китаєм


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У трьох волинських селах жінок безкоштовно обстежать на рак
Наступна новина Терцентр соціального обслуговування в Луцьку переобладнають для потреб людей з інвалідністю
Останні новини
Схожі новини