Європейці не хочуть переходити на зимовий час

Європейці не хочуть переходити на зимовий час

80% жителів Євросоюзу не хочуть переходити на зимовий час.

Про це свідчать результати онлайн-голосування, яке відбувалося з 5 липня по 16 серпня.

У ньому брали участь 4,6 млн осіб, із яких 3 млн – німці. Петер Лізе, депутат Європарламенту від Німеччини, вважає, що Європейська комісія повинна розглянути таку пропозицію цьогоріч, – повідомляє DW.

«Результат настільки очевидний, що європейські органи не повинні його ігнорувати», – сказав він.

Жителі європейських країн скаржаться, що перехід на літній час негативно впливає на їхнє фізичне і психічне здоров’я. Економічна вигода від переведення стрілок годинника значно зменшилась порівняно з минулим, вважають експерти.

В Єврокомісія додають, що відмовитись від переходу на літній час можна тільки після узгодження такого рішення з усіма країнами-членами Євросоюзу. У Брюсселі вважають, що переведення стрілок годинника економить електроенергію.

2014-го Єврокомісія замовила дослідження. Його результати показали, що хаотична відмова переходити на зимовий час призведе до проблем у роботі компаній і принесе незручності усім жителям країн Євросоюзу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юна каратистка з Волині здобула «золото» на Чемпіонаті
Наступна новина Санаторій «Пролісок» на Волині вражає професійними підходами до оздоровлення. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини