Юні екологи Волині обмінюватимуться досвідом з польськими однолітками

Юні екологи Волині обмінюватимуться досвідом з польськими однолітками

34 призери олімпіад та найкращі учні шкіл області візьмуть участь у міжнародному проєкті екологічного спрямування «Польща "Зелена"– приємно познайомитися», який проходитиме у місті Сокулка (Республіка Польща). Впродовж 17-ти днів волиняни навчатимуться, обмінюватимуться досвідом та знайомитимуться з 30-ма польськими однолітками, які теж долучаться до такого заходу.

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці.

«До сусідньої країни сьогодні відправилися вихованці Волинської обласної Малої академії наук та учні закладів освіти з Луцької, Олицької, Ківерцівської та Торчинської громад, які проявили себе а різноманітних екологічних проектах», – зазначив очільник області.

Зокрема, Софія з Луцького ліцею № 9 написала бізнес-план про переробку бахіл на поліетиленові нитки. А учениця Котівської гімназії, Ангеліна, зібрала 2 675 корків від пластикових пляшок для їх подальшого перетворення на протези. Тато та брат дівчини – у лавах ЗСУ, тож вона вирішила таким чином допомогти нашим військовим.

Слід зазначити, що цей міжнародний захід залучає молодь з Польщі та України, які прагнуть до спільної освіти й просування здорового та екологічного способу життя.

Проєкт реалізується на виконання Угод про партнерство, укладених між Fundacja Rozwoju Energetyki Odnawialnej I Ochrony Zdrowia (FREOiOZ), Олицькою громадою та Волинською обласною Малою академією наук, у рамках програми «Erasmus+».

Проєктом опікується наш земляк Василь Байцим, який є головою «Erasmus+Fundacja Rozwoju Energetyki Odnawialnej I Ochrony Zdrowia (FREOiOZ)».

Фінансування навчання здійснюється програмою «Erasmus+» та Європейським Союзом.

«Бажаю нашим волинянам не лише отримати нові знання, а й відпочити та набути нових вражень і знайомств», – написав Юрій Погуляйко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У двох районах Волині збільшилася площа підтоплень
Наступна новина Прикордонники Закарпаття затримали волинянина, який хотів втекти до Угорщини
Останні новини
Схожі новини