Юний волинянин – переможець Міжнародного турніру з греко-римської боротьби. ФОТО

Юний волинянин – переможець Міжнародного турніру з греко-римської боротьби. ФОТО

Учень Нововолинської ЗОШ №7 Назар Янюк здобув перемогу в Міжнародному турнірі з греко-римської боротьби пам’яті видатного борця Карпатського краю С. Кутлана.

Змагання відбулися у місті Виноградів Закарпатської області. Окрім спортсменів Закарпаття та інших областей України,участь в турнірі взяли і команди інших країн світу: Молдови, Білорусі, Словенії, Чехії, Чорногорії, Польщі, Хорватії, Словаччини та Болгарії, – пише видання нововолинськ.com.ua.

Тож змагання були важкі, а суперники сильні, витривалі і досвідчені. Однак, Назар Янюк боровся до останньої секунди, докладав максимум зусиль, викладався на всі 100% і наполегливо бився за кожен бал. Він впевнено й помірковано здолав 4 супротивників, здобув перемогу спочатку в чвертьфіналі, тоді у півфіналі, а в боротьбі за «золото» поклав на лопатки місцевого борця.

«Це було нелегко, але я виклався на максимум. Отримав те, що хотів, результат мене радує, але працюємо далі! Дуже приємно перебувати в цій атмосфері. Змагання мене вразили своєю видовищністю, а спортсмени – сміливістю та майстерністю. Кількість сильних борців постійно зростає, що не дає стояти на місці. А постійно працювати, тренуватись і удосконалювати свою техніку», – ділиться враженнями юний борець.

Греко-римською боротьбою Назар займається з 8 років. Прийшов на одне з тренувань за компанію зі своїм другом і захопився настільки, що вже без цього не уявляє свого життя. Каже, найбільше його захоплює азарт змагань і незабутні емоції перемоги.

«Я беру участь в змаганнях, аби знову і знову відчувати цей спортивний азарт, цей запал і ейфорію перемоги. Я люблю бути першим, люблю перемагати і відчувати, що всі мої зусилля не були даремними», – наголошує нововолинський спортсмен.

Своїми успіхами і перемогами Назар Янюк завдячує своєму тренеру – Андрію Грищуку, який переживає кожен бій свого вихованця, як власний.

«Я дуже люблю Андрія Серафимовича. Він для мене, як другий батько. Водночас і суворий, і добрий. А ще дуже мудрий. Без нього я нічого не досягнув би. Звичайно, я стараюсь, але без його знань, досвіду і підтримки, а найважливіше – віри в мене, в те, що я дійсно сильний борець і зможу виграти, – я б не виграв», – запевнив Назар Янюк.

Тренер Назара, майстер спорту, керівник спортивного клубу «Борець» Андрій Грищук вважає успіх підопічного цілком закономірним.

«Весь шлях до фіналу Назар пройшов достойно! Він здолав сильних претендентів, продемонстрував вольову боротьбу, показав високий рівень підготовки та майстерності і таки виборов заслужене золото. Назар сильний борець, старанний і уважний на тренуваннях. Він намагається весь час рости, вдосконалювати свою техніку, покращувати свої рухи і прийоми, вивчати і вдосконалювати стратегії бою. Але також він надійний друг і хороша людина. Я пишаюсь ним. І впевнений, що попереду в нього ще не одна перемога», – зазначив Андрій Грищук.

Любов до греко-римської боротьби Назар Янюк передав і своєму молодшому брату Юрію, який також займається цим видом спорту і уже має чимало перемог.

«Мене сюди привів брат. Мені дуже сподобалось і я залишився. Назар – для мене приклад і я старається не відставати. А ще він мені багато допомагає», – розповів Юра Янюк.

Отримуючи високі титули та нагороди, Назар розуміє, що це спонукає його бути взірцем не тільки для брата, а й для своїх товаришів зі спортивного клубу «Борець».

«Назар дійсно хороший борець. Він відрізняється спритністю, технікою, і манерою ведення бою. І я намагаюсь це в нього переймати», – зізнався борець Ярослав Рижков.

Кожна медаль – це нова сходинка в спорті, що є мотивацією працювати ще більше, ще наполегливіше. І знову перемагати. Тож на досягнутому Назар Янюк зупинятись не збирається. Тим паче, що в нього амбітні плани на майбутнє – стати Чемпіоном України і майстром спорту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Марина Порошенко не відвідає «Осінній бал»
Наступна новина «Виглядає, як певне чудо»: фотограф показав унікальну світлину луцького костелу
Останні новини
Схожі новини