Юрій Ройко: «Вимагаємо повернути ліси волинській громаді!»

Юрій Ройко: «Вимагаємо повернути ліси волинській громаді!»

На сесії Волиньради 4 квітня озвучив звернення мого авторства до Прем'єр-міністра Гройсмана та Мінприроди щодо протиправного використання лісових ресурсів в окремих районах Волині.

Порушене питання стосується лісів, які історично належали громаді Волині, бо були насаджені колишніми міжгосподарськими лісгоспами, а згодом передані КП "Волиньоблагроліс".

Проте, в 2011 році розпорядженням голови Волинської ОДА ліси КП "Волиньоблагроліс" та його дочірніх підприємств були передані в постійне користування держлісгоспам "Волиньлісу" з наданням дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення площ лісфонду в постійне користування.

Волинською обласною радою разом з КП "Волиньоблагроліс" та "Волиньприродоресурс" подано адмінпозов про скасування розпоряджень голови Волинської ОДА щодо передачі комунальних лісів "Волиньлісу".

Пройшовши через 3 (!) судові інстанції й при наявності відмови Верховного суду щодо перегляду ухвали Вищого адмінсуду України, здавалось, що вже нічого не заважає КП "Волиньоблагроліс" виготовляти документацію на використання землі та лісових ресурсів.

Натомість, держлісгоспи "Волиньлісу" не лише не поспішають виконати рішення судів щодо повернення лісів Волинській громаді, а й за відсутності (!!) оформленого права постійного користування, продовжують незаконно вирубувати ліси, використовувати інші лісові ресурси!

Більше того, 20 березня 2018 року екс-головою Волинської ОДА Гунчиком прийняте розпорядження, яким повторно надано дозвіл ДП "Прибузьке лісове господарство" на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на площі майже 20 тис. га!

Вбачається одностороннє лобіювання чиновницькими сруктурами інтересів держави, вчинення дій всупереч законодавству, невиконання рішень судів та порушення інтересів Волинської громади.
Дякую колегам-депутатам! Звернення щодо протиправного використання лісових ресурсів в окремих районах Волині підтримане переважною більшістю депутатського корпусу Волинської обласної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина NASA роздає «гарячі квитки» на Сонце
Наступна новина Дані Apple Watch стали доказами у розслідуванні вбивства
Останні новини
Схожі новини