Реорганізація «Волиньприродоресурсу» закріплює одноособову власність за облрадою, – Капустюк

Реорганізація «Волиньприродоресурсу» закріплює одноособову власність за облрадою, – Капустюк

«При перетворенні шляхом реорганізації комунального підприємства «Волиньприродоресурс» в акціонерне товариство власник в особі одноособово Волинської обласної ради не змінюється». На цьому вкотре наголосив очільник підприємства Анатолій Капустюк у дописі на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Як уточнив керівник КП, таким способом він спростовує поширення інформації, що, мовляв, КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради готують під приватного інвестора і що нібито свої права вже заявив на це ТОВ «Завод «Ізумруд», що борг пред’явлено та кредитора під час реорганізації зафіксовано, що реорганізують комунальне в акціонерне товариство, після чого у АТ зайде приватний співвласник.

Анатолій Капустюк наголосив, що найперше, висвітлюю цю тему, треба уважно прочитати Закон України «Про акціонерні товариства». І як очільник підприємства, подав фактаж стосовно тих змін, які наразі відбуваються у «Волиньприродо ресурсі».

За його словами, при перетворенні шляхом реорганізації з КП в АТ змінюється лише організаційно-правова форма – тобто комунальне підприємство в акціонерне товариство. І – що важливо – при перетворенні власник в особі одноособово Волинської обласної ради не змінюється.

«У рішенні, за яке 24 грудня на сесії Волинської обласної ради проголосували 46 депутатів, чітко зазначено, що КП перетворюється у АТ у формі приватного акціонерного товариства. Це означає перетворення в закрите акціонерне товариство, що унеможливлює появу будь-якого співвласника, окрім існуючого», – пояснює юридичні нюанси Анатолій Капустюк.

Акції приватного АТ не перебувають в обігу, що унеможливлює їхню купівлю будь-ким, а отже – закріплює одноособову власність за Волинською обласною радою.

Читайте також: «Волиньрада залишається власником». Анатолій Капустюк про «Волиньприродресурс». ІНТЕРВ’Ю

В акціонерних товариствах, де від одного до десяти власників (в цьому випадку – лише одна Волинська обласна рада), згідно з законом, наглядові ради не створюються. А отже, підприємство та Анатолій Капустюк як його керівник і надалі підзвітний, а підприємство підконтрольне винятково депутатам обласної ради і їхнім рішенням, профільним комісіям та голові облради. Додатково з’являється контроль державного регулятора – Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

У «Волиньприродоресурсу» немає боргів, а є поточні фінансові зобов’язання, які комунальне підприємство виконує, – стверджує Анатолій Капустюк. Й додає: «Жодних звернень від ТОВ «Завод «Ізумруд» до комісії з реорганізації щодо боргу КП не пред’явлено. Це є брехнею».

А загалом, за словами очільника КП, кредитор не впливає на діяльність підприємства, бо воно не ліквідовується, а перетворюється з однієї форми в іншу. А за останні роки сотні державних підприємств перетворились у приватні акціонерні товариства, залишившись при цьому на 100% у власності держави (АТ «Енергоатом», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укрзалізниця» та інші).

«Звертайтесь за коментарями, я завжди до них відкритий», – наголосив Анатолій Капустюк на завершення допису.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій дитячій поліклініці з'явився сканер для вен. Кажуть про безболісні аналізи
Наступна новина Що робити українцям, які застрягли в Казахстані. Роз'яснення МЗС
Останні новини
Схожі новини