З Луцького пологового виписали військову, яка 1 січня народила хлопчика

З Луцького пологового виписали військову, яка 1 січня народила хлопчика

У Луцькому пологовому будинку 4 січня виписали додому військовослужбовицю Яну Болдирєву, яка першою в новому році народила первістка.

Про це повідомляє Суспільне. 

Родина Болдирєвих – із Луганської області. І мама, і тато новонародженого – військові. На Волинь приїхали шість років тому, бо, за словами жінки, вважали, що тут безпечно жити і народити дитину. Хлопчика батьки назвали Орестом.

"Вирішила дати таке ім’я і чоловіку теж сподобалось. Читала його значення – це той, хто стоїть на горі. Це українське ім’я. Мені сподобалося", – розповіла Яна Болдирєва.

У пологовий жінка приїхала зранку 1 січня і вже за кілька годин народила:

 "Відчувала, що треба їхати ще о 12-тій ночі. Якось спочатку не поїхала, а коли зранку приїхала, то мені сказали, що вже у вас починається".

Під час пологів Яну підтримував її чоловік. Жінка зізнається, що партнерські пологи були хорошим рішенням. 

Під час повітряних тривог усі породіллі разом із персоналом пологового будинку перебувають в укритті, яке розраховане на 300 людей. Як розповів директор медзакладу Сергій Сябрук, в укритті є термоси, чай, кава та все необхідне.

«Для породіль не ходячих, вибираємо правило двох стін. Бо таких пацієнток не можна сюди перенести і не можна користуватися ліфтом. Якщо були б перебої зі світлом, то буде працювати дизельний автономний генератор. Якщо буде проблеми із теплом, то будемо підключати від цього генератора тепло", – розповів керівник пологового.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині мами полонених азовців організували фотовиставку
Наступна новина Головне – не психувати: 4-річний волинянин продовжує заспокоювати маму і мріє про зустріч з татом
Останні новини
Схожі новини