З наступного тижня можуть почати масове тестування українців на антитіла до COVID-19

З наступного тижня можуть почати масове тестування українців на антитіла до COVID-19
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я України готується затвердити алгоритм масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусу, повідомляє 24 канал.

За словами голови МОЗ, якщо все відбуватиметься згідно з планами, тестування на антитіла можуть розпочати вже наступного тижня.

Довідково
ІФА-діагностика – це імуноферментний аналіз, призначений для визначення наявності певних антигенів. Часто використовується для діагностики різних інфекційних захворювань, але на початку весни 2020 року цей метод аналізу почали використовувати для виявлення наявності антитіл до нового коронавірусу SARS-CoV-2.

Експрес-тести для виявлення антитіл до коронавірусу – це експрес-тести ІФА. Вони можуть виявити антитіла до хвороби, але не вважаються достовірним методом діагностики COVID-19. Залежно від якості та чутливості, ці тести можуть видавати хибний результат.

До слова, експрес-тести для виявлення антитіл до коронавірусу вітчизняного виробництва продаються в українських аптеках. Їхня стартова ціна – від 445 гривень за штуку.

У ВООЗ зазначають, що наявність антитіл до коронавірусу ще не означає, що у людини є імунітет проти хвороби і вона не зможе заразитися. Втім за допомогою цих тестів можна визначити, скільки насправді людей отримали інфекційну дозу збудника коронавірусної інфекції. 

Читати також: Імунітет до коронавірусу виникає тільки у 7-8 % тих, хто перехворів, – експерт


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У психлікарні в Олиці виявили ще 16 випадків коронавірусу
Наступна новина Волинська наукова бібліотека відкриється наприкінці травня. Книги дезінфікуватимуть
Останні новини
Схожі новини