Волинська наукова бібліотека відкриється наприкінці травня. Книги дезінфікуватимуть

Волинська наукова бібліотека відкриється наприкінці травня. Книги дезінфікуватимуть
Фото ілюстративне

Волинська обласна наукова бібліотека готова буде відкритися наприкінці травня. Повернуті книги тут обіцяють дезінфікувати, дотримуватимуться й інших карантинних заходів.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну про послаблення карантину бібліотеки з 11 травня можуть відновити свою діяльність за дотриманням санітарних вимог. Однією із них є норма зберігати повернуті книги у спеціальних пакетах не менше ніж 14 днів.

Продезінфікувати книги іншими засобами неможливо, розповіла завідувачка господарського відділу обласної наукової бібліотеки Людмила Долгая.

«У нас зараз вісім прибиральниць. Більше навантаження, тому що треба все ретельніше дезінфікувати, протирати поручні щільніше, через пару годин проводити вологе прибирання, і полички протирати, і столи обов'язково», – каже працівниця бібліотеки.

Обласна наукова бібліотека готова прийняти відвідувачів у кінці травня, розповіла директорка Людмила Стасюк. Каже, нині працюють над розробкою і впровадженням прийняття замовлень на книги онлайн.

Щоб не порушувати карантинних правил, у бібліотеку замовили два безконтактні термометри, розповіла директорка книгозбірні.

«Замовили також дезінфікуючі засоби, одноразові рукавички, в одному підприємстві 10 пластикових щитків. Це на першому етапі достатньо. На наступному етапі, який настане, можливо, в червні, ми будемо придбавати пластикові щитки і пластикові екрани», – зазначила Людмила Стасюк.

Послаблення карантину відбулось і для інших закладів культури, розповіла начальниця профільного управління Ольга Чубара. З 11 травня відновити репетиції мають право в театрах і філармоніях: дозволено проведення репетицій до 50-ти осіб. Запрацюють бібліотеки, музеї і заповідники.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З наступного тижня можуть почати масове тестування українців на антитіла до COVID-19
Наступна новина Перша країна Європи офіційно заявила про завершення епідемії коронавірусу
Останні новини
Схожі новини