З приходом зими у селі на Волині взялися ремонтувати дорогу. ФОТО

З приходом зими у селі на Волині взялися ремонтувати дорогу. ФОТО

У селі Цир на Волині з приходом зими відновили дорожні ремонтні роботи з укладання асфальтне покриття.

Техніка працювала минулого тижня у середу та четвер, 5-6 грудня, а тоді продовжилися роботи у понеділок, 11 грудня, коли цілий день дощило, – йдеться на шпальтах Любешівської газети Нова доба

У той же час ще під кінець листопада селищна рада переконливо просила підрядника призупинити ці роботи й продовжити їх уже навесні. Тепер же заступник Любешівського селищного голови Олександр Савчук підтвердив цю інформацію, водночас зазначив: буде надісланий запит селищної ради на департамент регіонального розвитку та ЖКГ при Волинській ОДА, на балансі якого перебуває ця автомобільна дорога, з проханням перевірити, чи фірмою, котра відновила роботи, не порушена технологія, будівельні норми і стандарти з виконання робіт із ремонту автомобільних доріг.

Не менш жителів Цира цікавить, чи цьогоріч уже повністю завершать у них дорожні ремонтні роботи (чи буде покладений другий шар), чи ж їх продовжать весною.

Практично в один голос головний інженер ТзОВ «Луцьке ДПМК» Сергій Кізей і провідний інженер відділу технічного нагляду департаменту регіонального розвитку та ЖКГ при Волинській ОДА Віталій Зіньков запевняли: всі дорожньо-будівельні норми дотримуються.

В іншому випадку, за словами Сергія Віталійовича, їм доведеться власним, а не державним, коштом виправляти огріхи, якщо такі допустять. Тому й зацікавлена фірма, аби зробити все належно.

Якщо у сніг дороги вони не укладали, то дощ, пояснювали, їм зовсім не шкодить, адже при укладанні асфальту за технологією обов’язково поливають покриття водою.

Своєю чергою, Віталій Феодосійович зауважив, що за нормами допускається не нижче 140 градусів температура асфальтобетону при укладці його на дорогу. 

А ще обидва інженери зазначили: впродовж тижня повністю завершать обсяг профінансованих на цей рік робіт, тобто 80%. Відтак ще 700 м дороги (вся протяжність її становить 3300 м) асфальтуватимуть уже наступного року.

Читати також: У Луцьку комунальники клали асфальт в дощ. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутати Луцької райради вимагають не втручатися у передвиборчий процес. ВІДЕО
Наступна новина Різдвяно-новорічне містечко обійшлося Луцьку майже в 100 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини