З турботою про особливих діток: у Нововолинську відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО

З турботою про особливих діток: у Нововолинську відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО

У Нововолинську відкрили просторий інклюзивно-ресурсний центр.

Урочистий захід відбуся 27 грудня, – йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Фейсбуці.

Облаштування інклюзивно-ресурсного центру обійшлося місцевому бюджету у 600 тисяч гривень. А обладнання закупили за рахунок коштів державної цільової субвенції в розмірі 186 тисяч гривень.

Центр обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням, засобами корекції та ігровими матеріалами, дидактичним матеріалом для проведення занять, комп’ютерною технікою.

Читати також: На Волині відкрили 14 центрів для дітей з особливими освітніми потребами, ще 5 - на підході

«Дякую усім, хто долучився до реалізації цього проекту. Я поділяю переконання Президента України Петра Порошенка, що відкриття таких центрів є надзвичайно благородною справлю, яка потрібна не лише дітям з особливими потребами, а й свідчить про нашу інтелігентність та європейськість. Здатність сприймати не таких, як ти сам – вагомий показник рівня свідомості суспільства», - зазначив Олександр Савченко.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков відзначив, що успішна реалізація проекту стала можлива завдяки співпраці з обласною державною адміністрацією.

«Очі бояться, а руки роблять! Так і з центром. Багато роботи, багато коштів, але ми взялися – і вчасно все зробили. Хочу, аби у цьому закладі панував мир, спокій, затишок, увага та розуміння один до одного», - зауважив він.

Найбільше святу раділи навіть не дітки, а їхні батьки. Тепер і у них є можливість спілкуватися, обмінюватися досвідом та успіхами тощо.

Читати також: З сучасними меблями та обладнанням: на Волині відкрили ще один центр для дітей з інвалідністю

«Наших дітей нарешті почали сприймати не лише як «людину з інвалідністю». Вони так само люблять сонце, і воно для них так само світить. Ми всі дуже вдячні за відкриття такого центру, адже він дасть можливість соціалізувати наших дітей в суспільстві.

Ми готові до проблем, але тепер їх стає менше. Для наших дітей відкрили чудовий центр, їх почули, їх побачили – і я, як мама, дуже задоволена», - розповіла мама особливої дитини та голова громадської організації «Світ для дітей» Юлія Буденчук.

У навчальному закладі працюють 12 фахівців: директор – Оксана Макара, практичні психологи, вчителі-логопеди, реабілітологи, дефектологи. Усі вони сьогодні знайомилися з дітками та пригощали їх солодощами. З цукерками приїхали й гості з області та міста, а мами подарували – іменний торт інклюзивно-ресурсному центру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З ФК «Волинь» зняли 6 очок через борги
Наступна новина В УПЦ МП на Волині підтримали митрополита Онуфрія
Останні новини
Схожі новини