На Волині відкрили 14 центрів для дітей з особливими освітніми потребами, ще 5 - на підході

На Волині відкрили 14 центрів для дітей з особливими освітніми потребами, ще  5 - на підході

Волинь – друга серед областей України за кількістю інклюзивних класів у школах. В області вже створено 14 інклюзивно-ресурсних центрів. До кінця поточного року розпочнуть свою роботу ще 5.

У 2018/2019 навчальному році в 391 класі організовано інклюзивне навчання для 487 дітей, що втричі більше за попередній навчальний рік, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Зокрема, на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів у 2018 році виділено з державного бюджету субвенцію місцевим бюджетам на суму 3 млн 526,4 тис. гривень.

У лютому цього року під час візиту на Волинь першої леді України Марини Порошенко було підписано Меморандум про долучення області до національного проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», яким передбачалось створення в області мережі таких центрів.

«Це та справа, як каже Президент, що свідчить про зрілість суспільства. Раніше цим світлим, щирим дітям не давали нічого. А зараз ми розвиваємо потужну систему для розвитку людей з особливими освітніми потребами», - повідомив  Олександр Савченко.

Довідково:

Інклюзивно-ресурсні центри створюють з метою забезпечети  права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття якісної освіти та надання психолого-педагогічної допомоги та системного кваліфікованого супроводження за місцем проживання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під час воєнного стану в Україну не пропускатимуть росіян-чоловіків від 16 до 60 років
Наступна новина «Юхуууу!»: що волиняни пишуть у Фейсбуці про затвердження Томосу
Останні новини
Схожі новини