З весни 2021 року запрацює електронна реєстрація місця проживання, – міністр

З весни 2021 року запрацює електронна реєстрація місця проживання, – міністр

Навесні 2021 року Міністерство цифрової трансформації України презентує експериментальний проєкт – електронну реєстрацію місця проживання, яка запрацює у додатку «Дія».

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації  Михайло Федоров у своїй колонці на Інтерфаксі.

Він розповів, що в жовтні 2020 року відомство запустило тестовий проєкт з онлайн-реєстрації дітей (віком до 14 років).

«За три місяці тестування послуга з онлайн-реєстрації дітей у Харкові успішно себе показала – понад сто дітей зареєструвались онлайн. По суті, дитяча прописка стала пілотним проєктом перед запуском дорослої прописки на території всієї України», – повідомив Федоров. 

«Навесні в Україні ми запроваджуємо експериментальний проєкт з електронною реєстрацією місця проживання. Кабінет Міністрів вже прийняв необхідну постанову. Протягом року до експерименту приєднаються найбільші українські міста», – зауважує міністр. 

За його словами, усе, що потрібно буде зробити, — це просто зайти на портал або у застосунок «Дія» та заповнити коротку заяву. 

«Якщо ви власник житла — реєстрація відбудеться автоматично. Якщо ні, то власнику на електронну пошту або в застосунок (якщо він встановлений) прийде лінк-підтвердження, за допомогою якого він має підтвердити цю реєстрацію», – додав очільник відомства. 

У такому способі прописки, на його думку, вирішальне значення має прозорість, адже людина (якщо вона не власник житла) не зможе безпідставно прописатися за певною адресою — потрібна буде згода власника житла. А виписатися можна буде вже без підтвердження власника. 

«Усе це за 10-15 хвилин – повністю онлайн. Без зайвих довідок, папірців та відвідування державних органів», – запевнив Федоров. 

Як розповів міністр, на час експериментального проєкту послугою зможуть скористатися громадяни, що мають ID-картку (віком від 14 років (тільки у випадку, якщо таке майно включено до ДРРП).

«Зараз ми також працюємо над відповідним законопроєктом, що зафіксує зміни на рівні держави. Після цього онлайн-послуга буде доступною і для власників паспорта старого зразка у формі книжечки», – додав він.

Читати також: У Мінцифрі розповіли, які нові послуги будуть доступні в додатку «Дія» у 2021-му


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький мер призначив собі помічника
Наступна новина В Україні немає «червоних» епідемічних зон, – Степанов
Останні новини
Схожі новини