З Волині до Польщі хочуть побудувати трубопровід для експорту олії

З Волині до Польщі хочуть побудувати трубопровід для експорту олії

Україна й Польща запланували реалізувати проєкт будівництва трубопроводу для транспортування олії від України до Балтійського моря.

На Економічному форумі в Карпачі (Польща) міністри аграрної політики України й Польщі підписали меморандум щодо будівництва трубопроводу для експорту української олії через польські порти до третіх країн. В інтерв'ю Укрінформу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів про подробиці угоди, пише Суспільне.

Через війну з Росією та блокаду морських портів з'явилася необхідність створення альтернативних маршрутів транспортування української сільськогосподарської продукції. Одним із таких рішень є трубопровід для олійних культур – один з основних продуктів експорту. Кілька місяців тривала експертиза, радилися з бізнесом. Польська сторона позитивно сприйняла цю пропозицію.

Читайте також: Волиньторф повинне лишитися державним, – Волиньрада

«Довжина трубопроводу – 600 км, потужність – до 2 млн тонн олії на рік. Трубопровід мав би пролягати з району Ягодина (Волинська область) до Гданська», — зазначив Солянський. Передусім планують транспортувати соняшникову олію.

Щомісячно збільшується обсяг експорту на 20-30%. «За серпень ми експортувати майже 4,6 млн тонн зерна, з яких приблизно 3 млн – не Чорним морем, а автотранспортом, залізницею і Дунаєм», – повідомив міністр аграрної політики.

Читайте також: Понад мільйон тонн врожаю: на Волині завершили збирати ранні зернові культури


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погодили нового голову Луцької райдержадміністрації
Наступна новина У волинянина виявили склад зброї
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні