З волинського села щотижня відправляють допомогу військовим на схід. ФОТО

З волинського села щотижня відправляють допомогу військовим на схід. ФОТО

Раз на тиждень громада Бубнівського старостинського округу відвантажує бус із допомогою для військовослужбовців.

Про це розповіла Суспільному староста Надія Поліщук.

Щоб зібрати необхідне, долучаються і дорослі, і діти. Наприклад, учениця Бубнівського ліцею Софія виготовляє окопні свічки. Так, каже, робить свій внесок у здобуття перемоги.

В укритті ліцею учні і вчителі плетуть маскувальні сітки. Одинадцятикласник Станіслав каже, куди саме відвезуть допомогу, яку зібрали, не знають, але на коробках вказують адресу ліцею і пишуть слова підтримки.

Разом з іншими учнями хлопець вантажить домашню консервацію, коробки з крупами і окопними свічками, пакунки із енергетичними наборами. Їх виготовили із сухофруктів, горіхів, бубликів і цукерок.

Ще одним пунктом, де довантажують бус із допомогою для військовослужбовців є адмінприміщення Бубнівського старостинського округу. Тут зібрали пироги, відра з варениками, сухарями, які повезуть захисникам України. Їжу приготували господині з сіл Бубнів, Линів, Коритниця.

Перші передачки у громаді почали збирати 27 лютого 2022 року, у третій день початку повномаштабної війни.

Староста села Надія Поліщук розповіла, що із Бубнівського старостинського округу у лавах Збройних сил України служать орієнтовно пів сотні жителів – це теж спонукає волонтерити. Володимир Козак – один з водіїв, який відвозить зібране у Луцьк. За його словами, передають допомогу у благодійний фонд "Старе місто Луцьк", звідки її везуть на передову.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громаді на Волині повідомили про загибель на війні ще одного Захисника
Наступна новина У Луцьку з благодійним концертом виступить Іво Бобул
Останні новини
Схожі новини