«З їжі хлопці найчастіше просять сало», - волинський волонтер про бійців на Сході

«З їжі хлопці найчастіше просять сало», - волинський волонтер про бійців на Сході
Передали допомогу на Схід (фото: Твій портал)

Волонтер з Горохівщини, який доставляє допомогу на Схід, Віталій Гладун розповів, що волонтерство нині не те, як було з початком війни. Зараз люди уже звиклися до ситуації, запевняє він. 

Віталій трудиться волонтером ще з 2015 року, – пише Твій портал.

Днями волонтер поїхав у чергову поїздку на передову. Вісім тонн найнеобхідніших речей та їжі уже доправлені до місяця призначення. 40 двохсотлітрових залізних бочок, ізолента, робочий та теплий одяг, рукавиці, 4 бензопили, комплектуючі до них, паливно-мастильні матеріали, медикаменти, засоби гігієни, і звісно, – харчі, саме цим найнеобхіднішим цього разу Віталій Гладун разом зі ще одним волонтером завантажили авто.

«З їжі хлопці просять найбільше сало, воно в них зараз в дефіциті, бо волонтерів уже не так багато, тому відповідно, возять не так часто. Військові, звісно, більш-менш забезпечені державними харчами, не так, як показують по телевізору, але з голоду принаймні, не помреш. Але ж завжди хочеться чогось домашнього, - того ж солоного огірка, сала, салату чи навіть варення», - каже Віталій.

Автівку на Схід допомогли зібрати три школи району і самого Горохова. Діти принесли консервацію, печиво шкарпетки, рукавиці в’язані, плетені сітки, малюнки, листи. До допомоги долучився і завод «Кромберг енд Шуберт», Горохівська міськрада, і просто небайдужі люди.

Віталій наголошує, що волонтерство нині не те, як було з початком війни. Зараз люди уже звиклися до ситуації, та й самі підприємства долучаються до благодійності не так активно, як раніше. Однак, війна триває, і хлопці на передовій досі потребують нашої допомоги і підтримки.

«Якщо в країні йде війна, то потрібно щось робити. Не можна сидіти збоку і спостерігати, або сидіти у Фейсбуці і писати різні «розумні» речі. Не можеш воювати, допомагай: ділом, грошима. Купа варіантів. Принаймні, це моя позиція і я її дотримуюсь», - каже Віталій. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мешканці луцької багатоповерхівки вже кілька днів сидять без води. ВІДЕО
Наступна новина Як волинянам отримати ліцензію на продаж алкоголю та сигарет
Останні новини
Схожі новини