За 10 років – понад 60 кілометрів: на Камінь-Каширщині лісівники будують дороги. ФОТО

За 10 років – понад 60 кілометрів: на Камінь-Каширщині лісівники будують дороги. ФОТО

На Волині  більше 50 кілометрів доріг за останні 10 років збудували  працівники ДП «Камінь-Каширське ЛГ». Зокрема, 20 з них – за останні п’ять років.

Також підприємство «Камінь-Каширськагроліс» збудувало понад 10 км доріг протягом останніх двох років, – повідомляє Район.in.ua.

Ці шляхи слугують як господарствам для лісогосподарського, протипожежного та службово-контрольного призначення, так і людям, позитивно впливаючи на розвиток інфраструктури населених пунктів.

Таким чином лісовими дорогами з'єднані села Видричі–Адамівка–Теклине, Залісся–Карпилівка–Верхи, Карпилівка–Стобихва, Піщане–Житнівка–Гута-Боровенська, Осівці–Острівок.

Важливий аспект для лісівників – утримання доріг в належному стані. Особливо навесні та восени, у зв'язку погодними умовами, вони потребують догляду.

Як розповідають у лісгоспах, працівники господарств намагаються вчасно їх ремонтувати чи грейдерувати, використовуючи власні засоби. При цьому звертають увагу на прохання жителів сіл покращити стан доріг й загального значення.

Зокрема підприємство «Камінь-Каширськагроліс» за два роки прогрейдерувало 146 кілометрів доріг:

  • Сошичненське лісництво: Олександрія–Качин–Ставище –18 кілометрів, Качин–Личини – 8 кілометрів, Личини–Запруддя – 10 кілометрів, Запруддя–Радошинка–Карасин –16 кілометрів, Карпилівка–Верхи –13 кілометрів;
  • Боровненське лісництво: Верхи–Піщане –10 кілометрів, Піщане–Великий Обзир – 10 кілометрів, Піщане–Полиці – 9 кілометрів, Полиці–Гута Боровенська – 6 кілометрів, Гута Боровенська–Оленине – 6 кілометрів, Оленину–Житнівка – 8 кілометрів, Житнівка–Гута Боровенська – 6 кілометрів;
  • Кримнівське лісництво: Пнівне–Соснівка – 4 кілометрів.

У нинішньому році прогрейдеровано 26 кілометрів доріг:

Полиці–Піщане – 8 кілометрів,

Піщане–Великий Обзир – 8 кілометрів,

Верхи–Піщане – 10 кілометрів.

Минулого року з ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка у кожному районі, і в Камінь-Каширському зокрема, обабіч місцевих доріг працівники лісгоспів облаштували сучасні затишні зупинки.

Довідково:

Лише за 2018-й рік волинські лісівники збудували і відремонтували 83 кілометри дорожнього полотна.

Облаштували 50,1 кілометра дорожнього покриття.

На це лісогосподарські підприємства витратили понад 11,5 мільйона гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стара і забута міська професія: луцькі водовози на столітній світлині. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина Волинські бійці ММА привезли з Чемпіонату України золоті та бронзові нагороди. ФОТО
Останні новини
Схожі новини