За 9 місяців українці купили нових авто на 2 мільярди доларів

За 9 місяців українці купили нових авто на 2 мільярди доларів
Фото ілюстративне, джерело: Антикор

У січні-вересні цього року в Україні зареєстрували 58 тисяч нових автомобілів на суму майже 2 мільярди доларів США.

Найактивніше купували нові авто жителі Києва – у столиці зареєстрували 23 тисячі машин загальною вартістю понад 700 мільйонів доларів, а середня ціна склала 34 тисячі доларів США.

Дорожчі автомобілі купували тільки одесити, які в середньому витрачали на новий автомобіль майже 35 тисяч доларів, – повідомляє аналітичний відділ сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Найпопулярнішою маркою зараз є Toyota. З початку року автомобілів цього бренду зареєстрували майже 8 тисяч, а сума покупок становить чверть мільярда доларів без врахування вартості додаткового обладнання. Також українці часто купували Renault і Volkswagen.

Серед моделей українці найпопулярнішими моделями були кросовери. Зокрема, Renault Duster, Toyota RAV4 і Kia Sportage.

Крім цього, з початку року зареєстрували не мало «люксових» автомобілів: 2 Rolls Royce, 3 Aston Martin, 29 Bentley, 32 Maserati та понад півтисячі Land Rover.

Доля продаж автомобілів з дизельними двигунами з початку року становить 36%. Найбільше користуються попитом такі машини у Рівному, Херсоні та на Закарпатті. У цих регіонах частка дизельних авто склала по 46%.

Нагадаємо, впродовж перших шести місяців цього року в Україні зареєстрували майже 40 тисяч нових автомобілів. На покупку цих авто українці витратили понад 1 мільярд доларів США. Тоді найпопулярнішою маркою також була Toyota. Серед моделей бестселером був кросовер Renault Duster. За 6 місяців 2018 року в Україні зареєстрували 1450 таких авто.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через «Устилуг» намагалися провезти два «незаконні» двигуни до човнів
Наступна новина Волинян запрошують відвідати грандіозний фестиваль танців. АНОНС
Останні новини
Схожі новини