За мільйонні махінації екс-директору Волинського облавтодору «світить» до шести років

За мільйонні махінації екс-директору  Волинського облавтодору «світить» до шести років
Приміщення Волинського обласного автодору

Колишнього директора Державного підприємства «Волинський облавтодор» підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Триває розслідування, – повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Уклав договір на невигідних для підприємства умовах

Посадовець, достовірно знаючи про те, що попередній директор облавтодору у порушення вимог чинного законодавства уклав договір поставки паливно-мастильних матеріалів на завідомо невигідних для підприємства умовах, у листопаді 2013 року з корисливих мотивів підписав із приватним підприємством «Айслаг» додаткову угоду без номеру, відповідно до якої строк дії цього договору продовжив до березня 2016 року.

Постачальник нарахував штраф  2,6 мільйона гривень 

У подальшому, за умовами основного договору з урахуванням внесених додатковими угодами змін, постачальник нарахував штрафні санкції ДП «Волинський облавтодор» в розмірі понад 2,6 млн грн за несвоєчасне виконання зобов’язань із оплати поставленого товару, внаслідок чого державному підприємству було завдано збитків на вказану суму (діями саме підозрюваного – на суму понад 1,8 млн грн, інші збитки завдані діями його попередника, якому також уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину).

Зазначають, що посадовець, маючи фінансову можливість здійснити перерахунок коштів за надані товарно-матеріальні цінності, проводив розрахунки із іншими суб’єктами господарювання, чим умисно створив прострочення виконання зобов’язань перед поставщиком та протиправно домігся нарахуванню штрафних санкцій в користь цієї юридичної особи.

Що загрожує екс-керівникові Волинського облавтодору

Екс-керівникові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Зазначимо, у статті 364 Кримінального кодексу йдеться про зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи. За частиною  2 цієї статті  злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Михаїл відмовився, бо захотів. А я не міг, бо це воля Божа, - Епіфаній про вибори предстоятеля ПЦУ
Наступна новина В УПЦ МП заявили, що на Волині прихильники нової церкви зрізали замки на храмі
Останні новини
Схожі новини