В УПЦ МП заявили, що на Волині прихильники нової церкви зрізали замки на храмі

В УПЦ МП заявили, що на Волині прихильники нової церкви зрізали замки на храмі
Храм Трьох Святих у селі Тельчі (фото: Волинська єпархія УПЦ МП)

У Волинській єпархії УПЦ МП заявили про те, що прихильники Православної церкви України зрізали замки з храму Трьох Святителів у селі Тельчі Маневицького району.

Про це повідомив священик отець Віталій Іванків, котрий дізнався про те, що до храму підступає група людей, з телефонного дзвінка жительки села, запевняють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

За його словами, все відбувалось на очах у поліції.

«Я вказав правоохоронцям, які статті порушують своїми діями ці люди, що я настоятель громади, котра володіє цим храмом і заперечую зламу. Однак отримав відповідь, що можемо звертатись до суду», – розповів священнослужитель.

Зі слів отця Віталія, йому вдалося відзняти все, що відбувалось, на камеру, хоча «йому в цьому заважали».

«Перед тим, як зламати замки, активісти ПЦУ провели голосування. За цю дію «проголосували» 47 осіб, всі присутні, наших людей з церковної громади на місці не було. А інструменти вони мали з собою», – розповів священик.

Нагадаємо, 27 січня голова Маневицької РДА Андрій Линдюк повідомив про те, що до ПЦУ переходить церковна громада села Тельчі. За словами Линдюка, більшість присутніх проголосувала за перехід храму до нової церкви. Таке рішення підтримали 117 людей зі 140 присутніх, написав він.

Натомість у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП повідомили, що це «вже четвертий приход УПЦ, в якому з ініціативи місцевої влади відбуваються сільські збори, котрі організатори видають за «приходські».

«Такі збори у Тельчах відбулись 27 січня, на них, як запевняють ініціатори переходу, проголосували 230 чоловік – включно з усіма, хто підписався за зміну юрисдикції. Священик УПЦ напередодні зібрав підписи по селу на підтримку збереження перебування в УПЦ, таких підписів було 85», – стверджує прес-служба.

«Відповідно, громада УПЦ в Тельчах збережена, однак цієї неділі богослужіння довелося скасувати: прихожани шукатимуть приміщення, у котрому молитимуться, допоки справу вирішуватиме суд», – йдеться у повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За мільйонні махінації екс-директору Волинського облавтодору «світить» до шести років
Наступна новина Які професії найбільш затребувані на Волині
Останні новини
Схожі новини