За місяць набрали, як за останні півроку, – нардеп Костенко про темпи мобілізації в Україні

За місяць набрали, як за останні півроку, – нардеп Костенко про темпи мобілізації в Україні

Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко зазначив, що за останній місяць в Україні зросли темпи мобілізації.

Про це він розповів в інтерв'ю Radio NV.

«У нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як за останні півроку. За останні чотири місяці. У нас в травні був найбільший [набір]», – заявив Костенко .

Мобілізація в Україні

7 червня нардеп Руслан Горбенко висловив думку, що цьогоріч вдасться мобілізувати 120 тисяч людей.

За його словами, потреба в особовому складі на цей рік становить 100−110 тисяч людей. Саме таку кількість, як зазначає депутат, назвали командування і військові на фронті.

31 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що після набуття чинності новим законом мобілізація в Україні збільшилася.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію.

Цього ж дня в Україні запустили застосунок Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК і СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані громадяни у віці 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Drone Force: у ЗСУ запустили офіційний проєкт рекрутингу до підрозділів безпілотних систем
Наступна новина Луцьк передав ще один позашляховик для потреб захисників на Херсонщину
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні