«За останні 2 місяці хворих на коронавірус у нас не більшає», - директор Волинської обллікарні

«За останні 2 місяці хворих на коронавірус у нас не більшає», - директор Волинської обллікарні
Відділення обласної лікарні у Боголюбах, де працює інфекційний шпиталь

Директор Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар заявив, що за останні 2 місяці пацієнтів з коронавірусом у стаціонарі не більшає і він непереповнений.

Про це він розповів у коментарі Першому.

Нагадаємо, раніше завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко в коментарі «Радіо НВ» сказав, що його відділення переповнене хворими на коронавірус.

«Все відділення зайнято хворими на коронавірусну інфекцію та пневмонію. У інших закладах ситуація така ж сама. Інфекційна лікарня, знаю, <...> також, на жаль, переповнена», – цитує лікаря Новое время.

Натомість очільник обласної лікарні Олександр Дудар заперечує цю тезу.

«Я не знаю, що він говорив, Яковенко запевняє, що його слова спотворили. Реальна картина в лікарні інша», - запевняє лікар.

«На даний момент у тимчасовому інфекційному шпиталі у Боголюбах лежить 57 пацієнтів, а ліжок там 141. У відділенні реанімації – 12 ліжок, з них зайнято 6 і жоден з пацієнтів не перебуває на апараті штучної вентиляції легень. За день поступило 3 пацієнтів – напливу немає. За останні два місяці кількість пацієнтів у нашій лікарні коливається від 38 до 57. Я не бачу якихось кардинальних змін», - каже Олександр Дудар.

«У відділенні Яковенка – всього 48 ліжок. Зараз там 30 пацієнтів і кількох вже завтра готуємось виписати», - додав він.

Зауважимо, в обласну лікарню потрапляють найтяжчі хворі з коронавірусом. Це ті, які мають серйозні супутні захворювання або ускладнення інфекції: дихальну недостатність, дистрес-синдром.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Потяги зупинятимуться у Луцьку для висадки пасажирів, – міністр
Наступна новина Луцький замок закрили для відвідувачів через карантин
Останні новини
Схожі новини