«Усі ліжка зайняті», – волинський лікар про ситуацію з коронавірусом

«Усі ліжка зайняті», – волинський лікар про ситуацію з коронавірусом
Фото ілюстративне

У Луцьку та Волинській області спостерігається непроста епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою – рівень захворюваності зростає, кількість вільних ліжок у лікарнях зменшується. 

Про це повідомив у коментарі «Радіо НВ» завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко, пише НВ.

«На жаль, хворі постійно надходять. Станом на сьогоднішній день від самого ранку надходять хворі. Це говорить про те, що рівень захворюваності збільшився; кількість хворих, на жаль, збільшується. І відповідно, те, що Луцьк віднесли до червоної зони, напевно, це є виправданим», – заявив фахівець.

За словами лікаря, його відділення переповнене пацієнтами з COVID-19 – «всі ліжка зайняті».

«Все відділення зайнято хворими на коронавірусну інфекцію та пневмонію. У інших закладах ситуація така ж сама. Інфекційна лікарня, знаю, <...> також, на жаль, переповнена», – сказав Яковенко.

Тим часом згідно з інформацією на сайті Волинської ОДА станом на 28 липня 2020 року в інфекційному госпіталі Волинської обласної клінічної лікарні хворими на COVID-19 зайнято 43 ліжка із 106, або 40.6%.

У Волинській обласній інфекційній лікарні зайнято 84 ліжка зі 121 (69.7%).

У Волинському обласному дитячому ТМО зайняте 1 ліжко із 30 (3,3%).

Нагадаємо, за минулу добу на Волині виявили 59 хворих на коронавірус.

Згодом Олег Яковенко оприлюднив допис у фейсбуці з приводу свого коментаря «Радіо НВ»:

«Хочу заспокоїти громадськість та пояснити ситуацію щодо інформації яка з’явилась в ЗМІ з посиланням на моє сьогоднішнє інтерв’ю.

Я відповідаю лише за своє відділення (про що і сказав журналісту по телефону), де станом на ранок 04.08.20 р. маю заповнене відділення (30 ковідних хворих, більшість з яких є кисневозалежними, плюс вже 5 нових поступивших хворих протягом дня).

Проте частина хворих вже запланована на виписку або переводиться в інші медичні заклади для продовження лікування по місцю проживання або в інше відділення, наприклад в реанімацію!

Така робоча ситуація для мого колективу є звичною та стабільною за останні місяці, важкою для мого персоналу, але не катастрофічною, як інтерпретують ЗМІ.

Так, я сказав, що інтенсивна робота та щоденне поступлення хворих з COVID-19 в обласну інфекційну лікарню подібна до ситуації, яка є в моєму відділенні, так як маю зворотній зв’язок зі своїми колегами в професійній площині з цього закладу.

Відповідати за завантаження хворими на COVID-19 в інших закладах області, в тому числі віднесення Луцька в червону зону, не в моїй компетенції, так як я відповідаю лише за своє відділення, свою роботу, своїх хворих!

P.S. Все розпочалось з журналіста радіо, який зателефонував та попросив прокометувати ситуацію з COVID-19, яка склалась останнім часом, і журналіст знає, що я відповідав лише за себе!»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській єпархії ПЦУ – новий підрозділ
Наступна новина Система відеоспостереження в Центральному парку Луцька. 22 камери вже тестують
Останні новини
Схожі новини