За приховане авто волинського чиновника звільнили з роботи

За приховане авто волинського чиновника звільнили з роботи

Маневицький райсуд за адмінпорушення, пов’язане з корупцією, притягнув до відповідальності державного кадастрового реєстратора відділу у Маневицькому районі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Посадовець, всупереч вимогам ч.2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив про суттєві зміни в майновому стані, придбавши майно (автомобіль), вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб. – про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

За принципової позиції прокурорів суд першої інстанції визнав його винним у порушенні додаткових заходів фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу.

Не погоджуючись із постановою суду, правопорушник подав апеляційну скаргу.

Волинський апеляційний суд, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив цю апеляційну скаргу без задоволення, відтак постанова суду першої інстанції набрала законної сили.

Отож посадовцю, окрім сплати штрафу, довелося змінити місце роботи, оскільки чинне законодавство про державну службу передбачає звільнення таких осіб із займаних посад.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій лікарні жінка продавала наркотики
Наступна новина Волинські землевласники поповнили бюджет майже на 59 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини