За три дні у Луцьку зафіксували 10 нових випадків COVID-19. Один хворий помер

За три дні у Луцьку зафіксували 10 нових випадків COVID-19. Один хворий помер
Фото ілюстративне

Від 11 травня 2020 року, у місті Луцьку розпочалося пом’якшення карантинних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусу. У період з 9 по 11 травня у Луцьку зафіксували 10 нових випадків коронавірусу.

Про це говорили сьогодні під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. На переконання секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, незважаючи на позитивні тенденції щодо сталого зменшення кількості хворих по Україні, основне завдання - зберегти ці показники після послаблення карантину, – йдеться на сайті міськради. 

«Загроза підхопити інфекцію нікуди не зникла, жоден з нас від неї не застрахований. На жаль, чимало громадян сприйняли послаблення карантину доволі легковажно: у громадських місцях, парках та скверах, закладах торгівлі відвідувачі перебувають без масок, не дотримуються необхідної дистанції. Пом’якшення карантинних заходів, розроблені Кабінетом Міністрів України, не скасовували ці норми. Зараз, як ніколи, потрібно бути обачними і не втрачати пильності», – розповів Григорій Пустовіт

Як зазначив начальник управління охорони здоров'я Володимир Лотвін у місті Луцьку лабораторно підтверджено 126 випадків захворювання на COVID-19, з них - три летальні. Протягом 9-11 травня додалося 10 нових випадків, один хворий помер.

Вихідними до сімейних лікарів звернулося більше шістдесяти лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ. Щодо усіх нових випадків захворювання на COVID-19 проводиться епідрозслідування, встановлюють контактних осіб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У МОН назвали дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання
Наступна новина Потрібно звернути увагу на перукарні та салони краси, - Пустовіт
Останні новини
Схожі новини