Заборона в'їзду: скількох іноземців не пустили в Україну волинські прикордонники. ВІДЕО

Заборона в'їзду: скількох іноземців не пустили в Україну волинські прикордонники. ВІДЕО

На міжнародному пункті пропуску «Ягодин» 28 серпня прикордонники не пустили на територію України 21 іноземця.

Про це розповіла виконувачка обов'язків начальниці відділення інспекторів прикордонного контролю Юлія Копецька, передає «Суспільне Волині».

Усім іноземцям, які намагаються потрапити в Україну прикордонники показують постанову уряду про заборону на в'їзд громадян інших країн, яка діє від ночі 28 серпня.

«Переважно це були громадяни Польщі, Чехії, Німеччини та США. На жаль, громадяни, які прибули у пункт пропуску вони не були ознайомлені із Постановою КМУ 757. Вони не могли підтвердити мету перебування і в них не було документів, які підтверджували це», – каже Юлія Копецька.

Жителька Польщі Анна Ягелло розповіла, постійно проживає в Польщі. В Україні живе її мати. Дівчину через кордон пропустили. «Я собі виготовила посвідку на постійне проживання в Україні. Я можу без проблем в’їхати в Україну. Поляки до того нормально відносяться, тому що розуміють, що ці всі заходи безпеки», – каже Анна Ягелло.

Прикордонники пояснюють: є категорія іноземців, які можуть перетнути кордон. Зокрема діти, ті хто прямує територією України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб, прибувають в Україну з метою навчання, проходять військову службу на території України, постійно чи тимчасово проживають на території України.

Як розповіла виконувачка обов’язків начальниці відділення інспекторів прикордонного контролю «Ягодин» Юлія Копецька, великого пасажиропотоку іноземних громадян наразі не має. За пів доби, за її словами, прикордонники оформлюють до пів тисячі легкових автомобілів, які в’їжджають в Україну. При в’їзді на територію держави проводиться температурний скринінг.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькрада виділила гроші на зарплати тепловикам
Наступна новина МІсто на Волині стане частиною популярного міжнародного туристичного маршруту
Останні новини
Схожі новини