Загиблому волинянину Святославу Токарчуку просять присвоїти звання Героя України

Загиблому волинянину Святославу Токарчуку просять присвоїти звання Героя України

Президента просять присвоїти звання «Героя України» (посмертно) старшому солдату Токарчуку Святославу Ігоровичу ( позивний «Капелан») 1994 року народження.

Таку петицію зареєструвала Тетяна Токарчук на сайті Глави держави.

Старший солдат 15 окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади (в/ч А1778) загинув у бою за незалежність та свободу України 11 лютого 2023 року.

Полеглий Захисник – уродженець села Кримне Старовижівського району (нині - Ковельського) Волинської області. Проживав у селі Немовичі Сарненського району Рівненської області.

Разом з побратимами він тримав оборону населених пунктів Красна Гора та Парасковіївка Бахмутського району Донецької області, де загинув внаслідок ворожого мінометного обстрілу від вибухової травми.

Відразу після закінчення університету проходив строкову військову службу в Національній Гвардії України (в/ч 3008 м. Вінниця), де за досягнуті високі показники у виконанні службово-бойових завдань, зразкову військову дисципліну, морально-ділові якості та професійні здібності під час проходження військової служби був нагороджений грамотою і отримав звання – старший солдат. Мобілізований до лав ЗСУ 25 лютого 2022 року. Проходив службу в роті охорони міста Сарни, а згодом був переведений у найгарячіші місця України, де загинув.

«Побратими завжди згадують про Святослава лише найкраще, в населеному пункті Немовичі, де герой тривалий час проживав разом з сім’ю в честь загиблого воїна було перейменовано вулицю. Святослав любив життя, але найбільше маленького сина Дмитра (2022) та дружину. Мріяв навчити його грати у футбол та показати вперше море, мав багато планів на майбутнє: збудувати дім та подорожувати містами України. Після закінчення війни планував пов’язати своє життя із Збройними Силами України. Святослав мав сміливість всі свої плани та мрії, цілі та бажання сім’ї поставити на противагу перемозі у цій жорстокій війні», – йдеться в тексті петиції. 

Підписати петицію можна – тут.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку оштрафували чоловіка за викинуте на смітник кошеня
Наступна новина Судять волинянку, яка вкинула двох собак у колодязь
Останні новини
Схожі новини