Західні ворота в Європу: на Волині хочуть побудувати індустріальний комплекс

Західні ворота в Європу: на Волині хочуть побудувати індустріальний комплекс
Джерело фото: Asfira

Волинська область має унікальну можливість перетворитися в транспортно-логістичний центр і стати західними воротами України в Європу. В найближчі 5-8 років на Волині хочуть побудувати логістично-виробничий комплекс, в який планують залучити  600 млн.євро інвестицій.

Про це розповів голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко на Раді Регіонального Розвитку Волинської області

«Серед стратегічних інвестиційних проектів, які плануємо здійснити – створення індустріального парку «Ковель» на землях Люблинецької територіальної громади. Це буде логістично-виробничий комплекс для постачання на українські і європейські ринки товарів з України та держав Євразійського регіону», – розповів Савченко.

Відомо, що в індустріальному парку буде створено митно-логістичний термінал з поєднанням вузької європейської та широкої української залізничних колій. Одночасно необхідно будувати сучасні транспортні коридори з Чорного моря до Балтики та з Європи через Одесу до країн Азії.

Завдяки запуску індустріального парку буде створено 3500 робочих місць, залучено понад 600 млн.євро інвестицій. Проект планується реалiзувати протягом 5-8 років.

«До речі, ідейним натхненником створення індустріального парку «Ковель» став Ельмар Брок, голова Комітету закордонних справ Європейского парламенту, друг Президента України Петра Порошенка та справжній патріот України», - зазначив губернатор.

У форматi малого прикордонного руху спільно з польською стороною буде відкрито новий транспортний напрямок iз Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону), для чого буде електрифіковано 81 км ділянки Ковель - Ізов - держкордон. Польська сторона висловила готовність взяти участь у проекті електрифікації. Реалiзацiю проекту заплановано на 2020 piк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Збирають гроші на лікування професора луцького університету
Наступна новина Бездоганний сервіс і технології: «Волинська фондова компанія» представила потужну аграрну техніку
Останні новини
Схожі новини