Захворюваність на коронавірус в Україні піде на спад і без локдауну, – лікар

Захворюваність на коронавірус в Україні піде на спад і без локдауну, – лікар
Фото ілюстративне

Захворюваність на коронавірус в Україні піде на спад і без запровадження локдауну. Уже зараз в Україні багато людей перехворіли і більше не є переносниками вірусу.

Так вважає лікар-анестезіолог з Рівного Павло Сільковський, який поділився своїми міркуваннями в інтерв'ю РБК-Україна.

«Кількість тих, хто переносить інфекцію, зменшується. Потрібно враховувати динаміку не тільки тих, хто захворів, але й тих, хто вже одужав. Уже тисячі людей перехворіли. Є підстави вважати, що хвороба піде на спад без усілякого локдауну», – каже лікар.

На його думку, локдаун не допоможе в боротьбі з коронавірусом, оскільки він не впливає на кількість хворих, тяжкість перебігу хвороби й на загальну смертність.

«Обмеження потрібно запроваджувати в тому випадку, якщо медична система не в змозі впоратися. Тоді потрібно вводити більш жорсткі рішення. Кількість сприйнятливих людей до вірусу не зменшується і не збільшується із запровадженням локдауну. Я вважаю, що локдаун мало допомагає в боротьбі з коронавірусом. Це не найкращий варіант, крім того зараз маємо певну стабілізацію», – зазначив Сільковський.

За його словами, важливо дотримуватися основних протиепідемічних правил.

«Для зупинення поширення інфекції я б не запроваджував локдаун. Нам потрібно навчитися з цим жити. Вірус не збирається просто так іти, як цунамі і торнадо, він може бути з нами певний час, навіть декілька років. Але ми не можемо стільки часу жити в таких жорстких обмеженнях», – наголосив він.

Читати також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали ТОП-3 місць на Волині, які варто відвідати
Наступна новина Почали видавати пільгові е-квитки на проїзд мешканцям громад, що приєдналися до Луцька
Останні новини
Схожі новини