Заклик юної дипломатки почули. У Ковелі відкрили спортзал для дітей-сиріт

Заклик юної дипломатки почули. У Ковелі відкрили спортзал для дітей-сиріт
Марія Мовчан в оточенні дітей

У Ковелі з ініціативи відомої юної дипломатки Марії Мовчан відкрили спортзал для вихованців Волинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Урочистості, у яких взяли участь благодійники, громадські активісти, представники влади, місцевого самоврядування, духовенство, відбулися 26 вересня, повідомили у прес-центрі БО «БФ «Позитивна взаємодія».

Читати також: Юна волинянка попросила 1 гривню в Порошенка і Зеленського. ВІДЕО

Нагадаємо, 14-річна Марійка Мовчан разом з братами Павлом і Борисом уже більше п’яти років листується з монархами і президентами, іншими світовими знаменитостями, пропагуючи мир і закликаючи робити хороші справи.

Цього разу на заклик дівчинки відгукнулося більше ніж півтори сотні різних людей, які об’єднали свої зусилля, гуртом виконали роботи і залучили ресурси, що дозволило облаштувати дітям сучасний і комфортний спортзал.

Рішення про проведення благоійдної акції «Здійснимо дитячу мрію – облаштуємо спортзал» було ухвалене під час зібрання представників бізнсу, активістів, влади у листопаді 2018 року.

«Завдяки багатьом небайдужим людям Волині було здійснено багато робіт і зібрано чимало матеріалів, інструментів, знарядь. Допомагали хто чим міг. Хтось безоплатно виконував ремонтні роботи, інші надавали безоплатно матеріали чи інструменти, транспорт, харчування тощо», – ідеться у повідомленні.

Читати також: Папа Римський Франциск благословив маленьку волинянку

Окрім сучасного спортзалу для дітей-сиріт, зробили і літній майданчик перед спортзалом.

Почесна голова Благодійного фонду «Позитивна взаємодія» Марійка Мовчан  протягом робіт з облаштування спортзалу з метою популяризації благодійної діяльності в України провела чимало публічних заходів, зокрема завчасно запросила Президента України на урочисте відкриття.

Начальниця служби у справах дітей Волинської ОДА Алла Онищук вручила подяки від імені керівництва ОДА активним учасникам благодійної справи.

Перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, заступник голови Волиньради Романт Карп’юк та депутатка Галина Йовик вручили подяки благодійникам від імені обласного органу місцевого самоврядування.

З обласного бюджету на облаштування спортивним інвентарем і тренажерами було виділено 146 тисяч гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин, який виготовляє мініатюрні вітрильники у пляшках, хоче стати національним рекордсменом
Наступна новина Волинським митцям і науковцям вручили престижні премії
Останні новини
Схожі новини