Закрите вікно і увімкнений кондиціонер підвищують ризик захворіти на COVID-19

Закрите вікно і увімкнений кондиціонер підвищують ризик захворіти на COVID-19

Хто не знає "золоте" правило – увімкнули кондиціонер – зачиняйте вікно. Проте, як виявляється, ця порада може навіть нашкодити.

Якщо кондиціонер працює, то вікно має бути відчиненим на провітрювання, застерігає епідеміолог та експерт з питань інфекційного контролю Андрій Александрін, пише «Українська Правда. Життя».

«Кондиціонер працює за принципом рециркулятора. Більшість побутових кондиціонерів під час роботи не подають свіжого повітря ззовні. Більш того, вони висушують повітря, а значить створюють більше інфекційних ризиків для розповсюдження мікробів. В тому числі, для COVID-19», – каже епідеміолог.

У коментарі "Українській правді. Життя" епідеміолог уточнює, що в дешевих марках авто також небезпечно їздити з кондиціонером та зачиненим вікном.

"Якщо в машині є клімат контроль та подача повітря ззовні – тоді все нормально", – каже він. 

Також Александрін попереджає, що в будь-якому разі температура в машині має змінюватись поступово.

"Якщо на вулиці +30, а ви сіли в машину, де повітря +20 – це шкідливо. Температура має зменшуватись плавно. Тому кондиціонери краще використовувати, якщо ви мандруєте автомобілем на довгі дистанції", – пояснює епідеміолог. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинській психлікарні коронавірусом заразились двоє працівників
Наступна новина Освітянам дозволили працювати без медогляду
Останні новини
Схожі новини