Залучали спецтехніку: як на Ковельщині добровольці будують оборонні споруди. ФОТО

Залучали спецтехніку: як на Ковельщині добровольці будують оборонні споруди. ФОТО

В Люблинецькій тергромаді на Ковельщині учасники добровольчого формування будують інженерні та фортифікаційні споруди. На оборонних позиціях добровольці працюють щодня по сім годин.

Добровольче формування територіальної громади діє від початку повномасштабної війни, розповів Суспільному його керівник Юрій Оліферчук.

Роботи з укріплення позицій розпочали місяць тому. 

"Зараз ще укріплюємо бійниці. Набираємо ґрунт, пісок. Будуть морози і ми маємо усе це підготувати, аби позиції і бійниці були добре укріплені у разі, якщо будуть обстріли з важкої артилерії", – розповів доброволець Олександр Рижко.

За словами учасника добровольчого формування Миколи Баглика, рити окопи – складно, тому залучали спецтехніку:

"Якщо буде наступати ворог, то він, по-перше, тут не пройде. Укріплюємось добре, робимо все як для себе. Це – наша земля. Нам немає куди йти".

Протяжність фортифікаційних споруд не озвучують у цілях безпеки.

За словами керівника ДФТГ Люблинецької тергромади, формування підпорядковується військовій частині Сил територіальної оборони ЗСУ. Поки одні добровольці риють окопи, інші – заступають на чергування. Для цього у штабі отримують стрілецьку зброю.

Є у формування також навчальна зброя. Її застосовують для відпрацювання тактичних навичок захисників громади.

"Ми себе оцінюємо як бойову одиницю. Дуже багато уваги і часу цьому приділяємо. Було проведено вже близько 70 бойових навчань різного рівня", – каже Юрій Оліферчук.



Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В єпархії ПЦУ повідомили, коли освячуватимуть воду в Луцьку
Наступна новина У Ковелі попрощалися із загиблими на війні батьком і сином. ФОТО
Останні новини
Схожі новини