Менінгококову інфекцію виявили ще у двох волинян

Менінгококову інфекцію виявили ще у двох волинян

У Ковельському районі після смерті 17-річного підлітка менінгококову інфекцію виявили ще в двох людей.

Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Медики розповіли, що небезпека інфекції полягає в тому, що вона може мати дуже швидкий, блискавичний розвиток важких форм з високим ризиком летального результату. У такому випадку від різкого підвищення температури, висипань — аж до ураження головного мозку, цілого організму, сильної інтоксикації та загибелі хворого — може минути лише одна доба. Такий блискавичний варіант менінгококцемії зареєстровано у Волинській області у підлітка, який на жаль закінчився смертю хворого.

Фахівці Ковельського районного відділу ДУ "Волинський ОЦКПХ МОЗ" оперативно розпочали епідрозслідування. Нині встановлено 174 контактні особи (по домашньому вогнищу, місцю навчання та роботи близьких померлого).

У людей взяли забір матеріалу з носоглотки на менінгококову інфекцію. Згідно результатів виданих мікробіологічною лабораторією Ковельського районного відділу, 172 зразки від'ємні (тобто негативні), два - позитивні. Хворі ізольовані, перебувають на лікуванні, стан перебігу легкий.

 Епідемічний нагляд за вогнищем триває.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині попрощалися з 28-річним прикордонником, який помер від важкої хвороби. ФОТО
Наступна новина На Волині посадовицю міської ради підозрюють у службовій недбалості
Останні новини
Схожі новини