«Замінування» луцького заводу «Мотор». Що відомо на цей час

«Замінування» луцького заводу «Мотор». Що відомо на цей час

14 травня з’явилась інформація про замінування державного підприємства «Луцький ремонтний завод «Мотор».

«Перший» зібрав усю інформацію, яка відома на цей час про інцидент. 

Що каже поліція?

За даними сектору комунікації поліції Волинської області, на електронну пошту заводу «Мотор» сьогодні по обіді надійшло повідомлення про замінування.

У ньому йшлося про те, що на території підприємства заклали вибухівку з часовим механізмом, яка нібито спрацює через добу.

«На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції, спеціалісти вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області. Евакуювали понад 1 тисячу співробітників підприємства. Вибухотехніки перевіряють приміщення та територію щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Подію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Триває перевірка», – зазначили у поліції. 

Що кажуть на заводі?

Журналіст «UA: Волинь» Павло Мельничук, який приїхав на підприємство, підтвердив, що на території відбувається евакуація. 

Він у прямій трансляції на сторінці «UA: Волинь» у Фейсбуці розпитував подробиці інциденту у працівників, які залишали свої робочі місця. 

У прямому ефірі начальник служби охорони заводу Анатолій Плахотнік повідомив журналісту, що це не замінування, а навчання.

«Відпрацьовуємо евакуацію особового складу підприємства на випадок замінування», – сказав він. 

 

То було замінування чи ні?

О 18:10 у поліції повідомили, що інформація про замінування підприємства не підтвердилася.

«Під час огляду приміщень та території підприємства вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вирішується питання щодо внесення відомостей за фактом неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні. 

Санкція цієї статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 20 жінок створили комікс про ...княгиню Ольгу. Серед них – волинянка
Наступна новина «Це процес очищення» – священик Михайло Бучак про чвари в ПЦУ
Останні новини
Схожі новини