Замість генерал-полковників – бригадні генерали. В українській армії будуть нові звання

Замість генерал-полковників – бригадні генерали. В українській армії будуть нові звання
Фото ілюстративне

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт №2247 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців». 

За документ проголосував 291 парламентар. Нардепи схвалили його без обговорення. Про це повідомляє РБК-Україна.

Закон змінює та доповнює Статут внутрішньої служби Збройних сил України, Дисциплінарний статут ЗСУ, Стройовий статут ЗСУ, Статут гарнізонної та вартової служб ЗСУ та закон «Про військовий обов’язок і військову службу». Нові звання встановлюються відповідно до військових звань, прийнятих у провідних країнах-членах НАТО.

Тепер в армії будуть такі звання: полковники, капітани 1 рангу, бригадні генерали, коммодори, генерал-майори, контр-адмірали, генерал-лейтенанти, віце-адмірали.

Звання «генерал-полковники, адмірали, генерали армії України» замінюються генералами та адміралами, а «генерал-полковник» – званням генерал-лейтенант.

Статут внутрішньої служби змінили в частині переліку військових звань ЗСУ, зокрема до звань у вищому офіцерському складі додано звання бригадний генерал, генерал (армійське звання) і коммадор (корабельне звання).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер відомий волинський лікар Василь Яшан
Наступна новина «В Луцьку і Рівному Монатика хейтять найбільше», - організатор концертів Тихонов
Останні новини
Схожі новини