Замок Любарта – серед 5 найкращих архітектурних пам’яток України, які варто відвідати

Замок Любарта – серед 5 найкращих архітектурних пам’яток України, які варто відвідати

Назвали 5 найкращих архітектурних пам’яток України, які варто відвідати. У переліку є замок Любарта.

Добірку підготувало видання Travel24.

У список потрапили такі об’єкти: Співочі тераси на Харківщині, Хотинська фортеця, Києво-Печерська лавра, замок Любарта, Чернівецький національний університет.

Співочі тераси

Цей цікавий об'єкт садово-паркової архітектури розташований у селі Городнє Харківської області та є унікальною пам'яткою не лише України, а і Європи. Співочими терасами називають фруктовий сад, який розміщений у вигляді великого амфітеатру. 

Унікальність Співочих терас – у дивовижних акустичних властивостях. Людський шепіт на одному краю тераси прекрасно чується на відстані до 60 метрів. Секрет музичного дива – у цегляних стінах, в яких вбудовано спеціальні труби з різних матеріалів та різного розміру.

Хотинська фортеця

Одне із «Семи чудес України» розташоване у місті Хотин Чернівецької області. Упродовж століть місто перебувало у складі багатьох могутніх князівств. Кажуть, що фортеця була справжнім турецьким гаремом. Колись вона також була одним із найбільших військових форпостів Османської імперії. Хотинська фортеця стала свідком кровопролитних війн та численних баталій.

До наших днів фортеця зберегла свою автентичну будову та дух минулих епох, тому кінорежисери часто обирають це місце для своїх фільмів.

Зокрема тут знімали фільми «Тарас Бульба», «Гадюка», «Захар Беркут», «Три мушкетери», «Стріли Робін Гуда» та інші. 

Читати також: Склали рейтинг небанальних і маловідомих місць Луцька

Києво-Печерська лавра

У 1051 році два монахи Анатолій і Феодосій з іншого міста прибули до Києва. Оскільки жити було ніде – почали рити печери й використовувати їх як житло. У ті далекі часи практично все населення Києва жило в печерах і землянках, за винятком, звичайно ж, знаті. З часом все більшу кількість ченців з'їжджалися в тутешні краї. Підземне місто продовжувало зростати, а пізніше – і надземні кам'яні споруди з храмами. Були зведені могутні стіни, що закривали собою собори, церкви, дзвіниці, входи в безліч печер.

У стінах Києво-Печерській Лаврі похований Нестор Літописець, автор відомої «Повісті минулих літ». Зараз лавра – найбільший православний монастир України.

Замок Любарта

Ця споруда приваблює туристів не лише своєю величчю, багатою історією, а й безліччю моторошних легенд про привидів, які досі блукають у стінах фортеці.

Верхній замок, або замок Любарта, давно став візитівкою Луцька. Фортеця славиться своєю багатовіковою історією. Переживши понад 7 віків, твердиня дійшла до наших часів, не змінивши свого початкового вигляду. А ще Луцький замок є однією із найбільших фортечних споруд в Україні.

Будівництво споруди тривало понад 40 років. За цей час замок змінював господарів, які урізноманітнювали архітектурний ансамбль на свій смак.

Чернівецький національний університет

Усі, хто приїжджає до Чернівців вперше, одразу намагаються знайти вулицю Михайла Коцюбинського, 2. Саме за цією адресою розташована архітектурна перлина міста – Національний університет ім. Юрія Федьковича. Раніше будова слугувала резиденцією православних митрополитів Буковини та Далмації.

Нині це один із найстаріших університетів України. Величезна споруда об'єднала в собі стилі кількох епох, тому ззовні нагадує чарівний палац. Студенти між собою називають його «Чернівецьким Хоґвартсом».

Університет став значним осередком науки та культури всього західного регіону України. 2011 року він потрапив до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Викладач ВНУ став лауреатом іменної стипендії Героїв Небесної сотні
Наступна новина Перша сесія Луцькради: опублікували постанову міської ТВК
Останні новини
Схожі новини