Занедбаний будинок у центрі Луцька може стати об'єктом культурної спадщини

Занедбаний будинок у центрі Луцька може стати об'єктом культурної спадщини

Історичний будинок на вулиці Ярощука, 12 у Луцьку пропонують включити до переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини місцевого значення.

Керівник фракції «Народний контроль» в Луцькій міськраді Павло Данильчук звернувся у мерію з відповідною ініціативою, – повідомили у прес-службі «Народного контролю».

Врятувати садибу вимагають і небайдужі лучани. Була створена петиція, яка зібрала 251 підпис. 

У міській раді повідомили, що підготують документацію про цей будинок (облікову картку, історичну довідку та акт технічного стану об’єкту) та направлять в управління культури ОДА.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЗАНЕДБАНИЙ БУДИНОК

Якщо буде позитивне рішення науково-методичної ради, то садибу включать до переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини. Потім пакет документів буде переданий Міністерству культури України, яке прийме рішення чи включати об’єкт до реєстру пам'яток місцевого значення.

«Вказаний будинок дійсно є зразком садибної архітектури Луцька міжвоєнного періоду та пов'язаний із життям та діяльністю відомих історичних осіб міста, тобто, володіє критеріями, які дають підстави на включення його до програми обліку об'єктів культурної спадщини на 2019 рік», - йдеться у листі.

Разом з тим, у міській раді інформують, що будинок був приватизований у 2000 році. Розпорядження про це підписав міський голова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Культурний центр Passage Interdit розпочав свою роботу з благодійного дитячого проекту. ФОТО
Наступна новина Група компаній РГК першою в Україні перейшла на добове балансування газорозподільних систем
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні