Культурний центр Passage Interdit розпочав свою роботу з благодійного дитячого проекту. ФОТО

Культурний центр Passage Interdit розпочав свою роботу з благодійного дитячого проекту. ФОТО

Команда культурного центру Passage Interdit та художниця Марта Пітчук сьогодні відвідали санаторій «Дачний», що розташований поблизу Луцька, де влаштували благодійну акцію. До проведення свята кольору приєдналось і дівоче тріо «Рanivalkova».

Читайте також: Стильно та комфортно: у Луцьку запрацював коворкінг Passage Interdit

Таким чином, учасники благодійної акції разом з вихованцями реабілітаційного центру взялися малювати спільну картину: у холі санаторію розклали великі полотна і розставили фарбу.

«Діти ручками і ніжками, разом з художницею Мартою Пітчук та дівчатами з гурту «Рanivalkova», лишали свої відбитки на полотні. Ця робота є спільною і ми її назвали «Рух вперед». Зауважу, що наш культурний центр Passage Interdit у перекладі з французької означає «зупинка заборонена».

Тож попри усі трудноші – ми разом будемо йти вперед і такі акції лише додають сил. У такий спосіб ми розпочинаємо свою роботу з гарної справи, адже попереду у нас не лише культурні, а й благодійні проекти», - розповіла учасниця команди Passage Interdit Анна Єкименко.

Нагадаємо, що у четвер, 31 травня, у культурному центрі Passage Interdit, який відкрився у Луцьку на вулиці Набережній, 42, сьогодні відбулась презентація виставки картин художниці Марти Пітчук під назвою «Мотанка». Однак, у організаторів виникла ідея  намалювати картину з дітками, які мають проблеми зі здоров’ям і продати її під час благодійного аукціону з нагоди відкриття коворкінгу.

«Ми приїхали, аби розважити діток і помалювати разом з гуртом «Рanivalkova». Ми намалювали ручками і ніжками таку абстракцію і я сподіваюсь якась чуйна людина захоче мати собі такий шматочок тепла – відбитки дитячих ручок і ніжок.

Планується провести аукціон і продати цю картину, аби виручені кошти витратити на придбання обладнання для цього неврологічного центру.

Ми обрали звичайні кольори – червоний, синій, зелений та жовтий. Це чудові кольори, які можна змішувати. Вони найбільше відкриті і при змішуванні – утворюють нові відтінки», – розповідає художниця Марта Пітчук.

«Нам запропонувала долучитися до благодійної акції Ірина Хеплер (ред. – керівник культурного центру Passage Interdit). Це було дуже приємно і несподівано. Дуже раді, що взяли участь у цьому проекті. Приємно, що діти люблять малювати, їм було весело, вони вільно користуються своїми ручками-ніжками. Їм подобається і це дійсно – доступно будь-кому. Це дуже об’єднує людей. Ми відчували, що всі, як одна велика сім’я, яка спільно створює картину», – навперебій ділились враженнями дівчата з тріо «Рanivalkova».

Частина дітей, які перебувають у санаторії для дітей з батьками «Дачний» мають проблеми зі здоров’ям – ДЦП, паралічі, травми опорно-рухового апарату, наслідки перенесених менінгітів та інші. Тому  здебільшого діти мають проблеми з ходою та координацією.

Багато дітей зуміли самостійно зробити перші кроки лише у 2-4 роки.Тим не менше – усі від найменших до найстарших – бігли наввипередки, аби лишити свій відбиток на картині.

«Це не просто благодійна акція, діти активно малювали картину «Рух вперед» і раділи кожному відбитку своєї ніжки.

Для нас це не лише купа позитивних емоцій – для нас це буде маленьким внеском у добру справу, адже гроші, виручені на аукціоні від продажу цієї картини, ми плануємо вкласти у спільний кошик, аби закупити спеціальний корекційно-розвиваючий навчальний комплекс Рехаком», - розповіла Анна Єкименко.

Це система для реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, яка допомагає покращити продуктивність всіх типів когнітивних порушень та розвитку всіх видів розумових процесів.

Нагадаємо, що у четвер, 31 травня, у Луцьку офіційно відкрився культурний центр Passage Interdit. 


ЯК ЗНАЙТИ КОВОРКІНГ ТА EVENT HALL?

м. Луцьк, вул. Набережна, 42

095 55 99 797

Instagram: instagram.com/passageinterditlutsk

Facebook: facebook.com/passageinterditlutsk


екст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто заробляє на гральних закладах в Україні
Наступна новина Занедбаний будинок у центрі Луцька може стати об'єктом культурної спадщини
Останні новини
Схожі новини