«Заробітки не менші, як у Польщі». У громаді на Волині вирішили робити бізнес на ягодах

«Заробітки не менші, як у Польщі». У громаді на Волині вирішили робити бізнес на ягодах
Фото Олексія Гнатюка

У Прилісненській об'єднаній територіальній громаді, що в Маневицькому районі, планують ягоди вирощувати цілорічно, забезпечивши таким чином заробіток для місцевих меканців.

Зараз тут закладають маточник під суницю та готують гряд під плівкою та крапельним зрошенням під цьогорічну посадку, повідомив заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексій Гнатюк на своїй сторінці у фейсбуці, пише Район.Бізнес.

Ще у 2017 році у громаді взяли за мету провести інвентаризацію вільних сільськогосподарських земель спочатку в межах населених пунктів, а потім за межами, розпайованих земель та тих, що не ввійшли до паювання. 

У результаті цього виявили багато земель. В ОТГ вирішили виставити на торги дві ділянки площами 14 та 24 гектарів у селі Прилісне. У липні торги відбулись, і громада отримала по 3000 гривень за гектар.

«Для наших земель це дуже непогана плата, коли власникам паїв дають по 1000 гривень. Але не це основне. Домовились, що інвестор вкладає кошти у органічне землеробство, а наше комунальне підприємство допомагає у обробітку землі, за що має непогані кошти», – розповів Олексій Гнатюк.

Кажуть, що заробіток матимуть і працівники упродовж року, адже культури посадять так, що достигатимуть вони протягом всього року.

«Заробітки обіцяють не менші, як у Польщі. Для прикладу, якщо збір 1 кілограм малини інтенсивного виробництва 10 гривень, врожайність 10 тонн з гектара, затрати 30 тисяч гривень на гектар і ціні на ягоду 40 гривень, то при органічній продукції із тими ж затратами 30 тисяч гривень на гектар врожайністю 5 тонн на гектар і ціні 80 гривень за кілограм є можливість заплатити 20 гривень за 1 кілограм збору ягід», – додав заступник.

Читати також: Волинянин 5 гектарів поля засадив кавунами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мережа завжди була попереду, але взялася спочивати на лаврах, – ексдиректорка луцької книгарні «Є»
Наступна новина В Україні запровадили нові правила для карантинних зон. Що змінилося?
Останні новини
Схожі новини