В Україні запровадили нові правила для карантинних зон. Що змінилося?

В Україні запровадили нові правила для карантинних зон. Що змінилося?
Фото ілюстративне

Кабінет Міністрів України змінив умови поділу регіонів на зони карантину, а також правила для кожної із зон. 

Таке рішення 16 вересня ухвалив Кабмін, повідомляє ТСН.

Тепер до визначення «червоних» зон підключили регіони: рішення ухвалюватимуть спільно державна та регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Це тепер буде за таких умов: завантаженість понад 75% ліжок у лікарнях протягом 5 днів поспіль, перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 15 днів у понад п'ять разів.

Посилення карантину в «червоних зонах» також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

«Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби», – заявив голова МОЗ Максим Степанов.

Окрім цього, зміни торкнулися й обмежень у кожній із зон.

У зеленій, жовтій і помаранчевій зонах правила проведення культурних подій стали однаковими. Їх можна влаштовувати із дотриманням правила: не більше однієї людини на п'ять квадратних метрів. Дозволена робота кінотеатрів і установ культури із заповненням не більше 50% в кожному окремому залі. Відповідальність за дотримання фізичної дистанції несе організатор. Заборону на проведення концертів зняли.

У помаранчевої зоні на вході в усі установи, куди приходять відвідувачі, необхідно на вході буде вказати площу приміщення, а також кількість людей, які можуть бути всередині. 

У помаранчевої зоні зняли обмеження з роботи транспорту. Можна перевозити людей відповідно до кількості посадкових місць.

У разі, якщо більше 50% класів або груп школи чи дитсадка пішли на самоізоляцію, увесь заклад закриватиметься на карантин. 

Читати також: Карантинні обмеження для шкіл та дитсадків хочуть змінити


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Заробітки не менші, як у Польщі». У громаді на Волині вирішили робити бізнес на ягодах
Наступна новина Знову луганський. Відомо, хто може стати першим заступником голови Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини