Зарядка з Андрієм Авраменком: ненависний біг, «залізо» та ендорфіни. ФОТО

Зарядка з Андрієм Авраменком: ненависний біг, «залізо» та ендорфіни. ФОТО

Є люди, у яких ранок починається не з кави зі смачним круасаном. Точніше – кава і ситний сніданок буде потім, як нагорода за набігані кілометри та силові вправи у спортивному залі…

Коли ми зідзвонювалися з депутатом Луцької міської ради Андрієм Авраменком, щоб домовитися про спільну ранкову зарядку, я й гадки не мала, що це буде так - важко, але позитивно! І у мої плани аж ніяк не входила довжелезна ранкова пробіжка в десяток кілометрів о 6.00, яку щоранку, за будь-якої погоди, робить Андрій. У цій «битві» - бути чи не бути пробіжці, я таки перемогла і вмовила пана Авраменка не брати мене на цей «марафон», бо ранкової зарядки у моєму випадку могло не бути)))

«Я теж не люблю біг, я його ненавиджу!», - зізнається потім Андрій Миколайович, але все по порядку.

Андрій Авраменко, окрім того, що займається депутатською діяльністю, без перебільшення ЖИВЕ спортом. Він - майстер спорту з важкої атлетики та майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу. Протягом кількох останніх років намагається відродити спортивні секції в містах та селах Волині, очолюючи Волинську школу вищої спортивної майстерності.

У його майстерності не сумнівайтеся, Андрій - справжній профі, бо пробігши вранці вісім кілометрів, лише злегка спітнілий він зустрів нас з фотографом біля спортивного клубу «Лідер», куди навідується щоранку.

Важкою атлетикою повноцінно Андрій Авраменко зараз не займається. Каже, що його нинішні тренування спрямовані виключно на здоровий спосіб життя, хоча штангу при нагоді він не відмовляється потягати.

«Щоранку я пробігаю від 5 до 10 кілометрів. Продовженням мого ранкового тренування є комплекс вправ у залі з використанням «заліза»: гирь, штанги тощо. Роблю присідання зі штангою на плечах, на грудях… Я назвав би свою ранкову гімнастику сумішшю важкої атлетики та кросфіту», - розповідає Андрій, ведучи до залу.

Ввечері Андрій Авраменко теж не б’є байдики, а займається боротьбою та боксом.

«Більшість людей займається спортом двічі-тричі на тиждень. Ви це робите щодня. Чому?» - перепитую, заодно відхекуючись від вправ.

«Мене спонукають до цього робочі моменти, з якими ми стикаємось щодня: напруження, мозкова, фізична активність, стреси, моральна втома… Цей негатив треба скидати, а для цього ідеально підходить спорт. Тому вранці спортом я підбадьорююсь та тонізую організм, а ввечері тим же спортом ліквідовую накал негативних емоцій. Спорт – це мій наркотик, адреналін і ендорфін!» – сказав він.

Крім того, на думку Андрія Авраменка, спорт дисциплінує.

«Я теж лінивий і мені не завжди хочеться вставати і щось робити, але я точно знаю: якщо не зроблю цього раз, два чи три, то це призведе до ряду фізичних захворювань... Професійні спортсмени ще лінивіші, аніж звичайні люди. Але поборовши лінь, ми стаємо сильнішими. Бо боротьба з лінню – це ніщо інше, як боротьба із самим собою. Найбільше я не люблю біг, я його ненавиджу, але він робить мене сильнішим!» – пояснив Андрій.

Коли вже мої ноги і руки почали трохи тремтіти від кількох вправ, мене осінила думка, що завтра я мабуть, таки не встану з ліжка. Андрій Авраменко разом з тренером клубу «Лідер» теж жартували з цього приводу, однак, я трималась як могла.

«А професійні спортсмени пам’ятають, що таке крепатура?» - запитую, сподіваючись, що завтра страждатиму не одна.

«Звісно. Якщо довго не виконувати той чи інший комплекс вправ, то зрозуміло, що з’явиться дискомфорт в організмі і виникає крепатура, але це звичне явище для спортсменів», – зізнався Авраменко.

«Людям, які не займаються спортом, бажаю якнайшвидше почати ним займатися (сміється, - авт.). У мене так співпало, що моя робота і моє хобі – це спорт. Я знаходжуся у своїй зоні комфорту. Маю улюблену справу і живу нею. Бо той комплекс вправ на усі групи м’язів, які ми зробили, плюс пробіжка, за умови їх щоденної періодичності, покращують імунітет, обмін речовин та кожного ранку оновлюють наш організм», – сказав Андрій.

«Вдома вам не кажуть, що ви дістали вже своїм спортом?» – питаю.

«Моя дружина так каже постійно, але тим не менше кожного разу, коли я йду на пробіжку, вона прокидається та готує мені сніданок. У неї є інші завдання, окрім спорту, тому я не нав’язуюсь», – розповів депутат.

… Після нашої ранкової зарядки я трохи втомилась, але задумалась над словами Андрія Авраменка і вже за кілька днів почала шукати спортивний клуб, в якому б могла займатися.  А депутат-спортсмен щодня продовжував бігати, тягати штанги та боксувати… І щоб я раптом не надумала збитися зі шляху істинного, вітаючи мене з днем народження, не упустив нагоди побажати, аби у моєму житті завжди була фізкультура та спорт! Та я й не проти…

Текст: Ірина КОСТЮК (для Першого)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 21 о 21: у Луцьку неформально відзначать День Гідності та Свободи
Наступна новина На луцькій вулиці муніципали відстежують ситуацію зі сміттям. ФОТО
Останні новини
Схожі новини