Засудили водія, який у Луцьку на Дубнівський збив на смерть 10-річного хлопчика

Засудили водія, який у Луцьку на Дубнівський збив на смерть 10-річного хлопчика

Водія, який на смерть збив десятирічного хлопчика, що переходив дорогу по пішохідному переході на вулиці Дубнівській у Луцьку, засудили умовно.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, повідомляє ІА Волинські Новини

Нагадаємо, ДТП сталася 5 вересня 2020 року.

Тоді обвинувачений, рухаючись вулицею Дубнівською зі сторони проспекту Волі автомобілем «ГАЗ-3307 ФУА», не зупинився, попри те, що маршрутка стала зменшувати швидкість перед пішохідним переходом. Натомість водій вантажівки продовжив рух та наїхав на пішохода, який переходив дорогу по «зебрі».

10-річний хлопчик отримав травми несумісні із життям.

У суді водій вантажівки свою вину визнав повністю. Він розповів, що помітив маршрутку, яка зменшувала швидкість, однак подумав, що вона зупинятиметься на зупинці. Не помітивши знака нерегульованого пішохідного переходу, він об’їхав маршрутку та наїхав на пішохода.

Чоловік щиро розкаявся у вчиненому, розповів про примирення між ним та потерпілими, просив суворо його не карати.

Батьки померлого хлопчика розповіли, що з обвинуваченим вони примирились та вибачили його, а також попросили суд не позбавляти його волі.

Вони також просили задовольнити цивільний позов про відшкодування завданих збитків (моральної шкоди та витрат на правову допомогу), заявлений ними до АТ «Українська залізниця» як до роботодавця обвинуваченого, зважаючи на перенесені ними страждання по смерті дитини. Зазначили також, що мають намір у подальшому заявляти позов і до страхової компанії, у якій застрахований автомобіль винуватця ДТП.

Суд призначив водію покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням водійського посвідчення на три роки, однак змінив це покарання на 3 роки умовного.

Також суд задовольнив цивільний позов батьків загиблого, стягнувши з АТ «Українська залізниця» на користь кожного з них по 500 тисяч гривень моральної шкоди та по 10 тисяч гривень витрат на надання правової допомоги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Важно, щоб репортажно». 13 найцікавіших репортажів «Першого» у 2020-му
Наступна новина На Волині за добу коронавірус знайшли у майже 200 людей
Останні новини
Схожі новини