Завдяки фіскалам на Волині офіційно працевлаштували 915 працівників

Завдяки фіскалам на Волині офіційно працевлаштували 915 працівників

Протягом одинадцяти місяців 2018 року в ході заходів з детінізації ринку праці фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області легалізували працю 915 найманих осіб.

Лише 34 особи отримали офіційне працевлаштування завдяки заходам податкового контролю, повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

У решті випадків фахівці ДФС роз’яснювали вимоги чинного законодавства, насамперед працедавцям, які зобов’язані  оформлювати найманих працівників належним чином.

 «Це гарантоване державою право кожного працівника отримувати легальну зарплату за виконувану роботу. Лише офіційна оплата праці гарантує соціальні виплати у разі настання страхового випадку. Більш того, кожен працівник має право перевірити добропорядність свого працедавця щодо сплати податків з нарахованої зарплати. Для цього варто звернутися до Центру обслуговування платників із заявою про отримання довідки про суми-джерела  виплачених доходів та утриманих податків. Власне отримана від органів ДФС інформація може слугувати для подальшого оскарження дій працедавця, якщо виявиться, що він ігнорував права найманих осіб та ухилявся  від оподаткування», - про це в ході програми «Тема дня» з нагоди Всеукраїнського тижня права  в ефірі «Українське радіо.Луцьк» повідомила завідувачка сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Як запевнила посадовець, кожна заява найманих працівників щодо порушення їх прав перебуває на особистому контролі керівництва ГУ ДФС в області, негайно розглядається та є підставою для призначення документальної перевірки роботодавця-порушника.  

Довідково: в ході заходів волинських фіскалів з легалізації праці на Волині до бюджетів  спрямовано 665,5 тисячі гривень ПДФО, 69 тисяч гривень військового збору і 750 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Легалізовані наймані працівники отримали понад 3,4 мільйона гривень офіційної зарплати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку влаштували ярмарку сирів. ВІДЕО
Наступна новина Неймовірні світлини вечірнього Луцька
Останні новини
Схожі новини