У Луцьку влаштували ярмарку сирів. ВІДЕО

У Луцьку влаштували ярмарку сирів. ВІДЕО

У Луцьку в ТРЦ «Промінь» влаштували справжній рай для любителів сиру.

Волиняни та представники Рівненщини мали можливість навчатися таємницям сироваріння у польських професіоналів в рамках міжнародного проекту. Відбувши навчання - 11 грудня виробники сиру представили лучанам плоди своєї праці, – йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ. (дивитися з 15 хвилини

Фермерська діяльність – основна для мешканців сіл. Хто ж відмовиться від натурального продукту замість купленого в супермаркеті? Щоправда далеко не всі селяни вміють господарювати ефективно і по-сучасному.

Поляки вирішили навчити волинян та мешканців Рівненщини правильно збувати молоко. Як наслідок, реалізовано проект «Сприяння впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками» .

Координатор проекту Ельвіра Яцута розповідає, що волинські та рівненські сировари протягом 6 місців мали унікальну можливість - безкоштовно повчитися своєрідному таїнству у кращих практиків.

Представник кооперативу «ГориньДар» Юрій Потапчук з Рівненщини зізнався, що поїздки були корисними та інформативними. Тепер виробництво сиру стане ще ефективнішим .

Наталка Видрич із Ратнівщини розповіла, що можливості повчитися сироварінню у Польщі та в Закарпатті неабияк зраділа. Професіонали з досвідом роботи дали чимало корисних порад, адже ця справа теж свого роду творчість. Жінка ж виготовляє сири самотужки і освоїла цю науку власними силами.

До слова, проект отримав фінансову підтримку від міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога» в галузі розвитку. Це далеко не останній проект, тож поляки надалі залучатимуть українців до вивчення різних цікавих ремесел.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мене не повідомляли про візит Яценюка на Волинь», – нардеп Ігор Лапін
Наступна новина Завдяки фіскалам на Волині офіційно працевлаштували 915 працівників
Останні новини
Схожі новини