«Зберемо весь світ». Байден пригрозив Росії відповіддю у разі повномасштабного нападу на Україну

«Зберемо весь світ». Байден пригрозив Росії відповіддю у разі повномасштабного нападу на Україну
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден під час виступу прогрозив Росії "потужною відповідю", якщо Росія наважиться напасти на Україну. Джо Байден висловив тверду підтримку ЗСУ і попередив Росію про серйозні наслідки у суспільно-економічній сфері.

Про це американський лідер сказав, виступаючи зі зверненням щодо ситуації навколо України, 15 лютого, пише ТСН.

"Жорсткі" санкції проти Росії

Байден запевнив, що США та союзники готові запровадити "жорсткі санкції" проти Росії. Сполучені Штати Америки попередили про серйозні наслідки для економіки та індустрії РФ. 

"Якщо Росія піде вперед, ми зберемо світ для того, щоб протистояти цій агресії. США і союзники готові включити потужні санкції, які не були включені у 2014-му році, коли Росія анексувала Крим. Ми будемо чинити тиск на основні індустрії, на фінансовий сектор. Ми готові це зробити одразу. Це зруйнує можливість Росії конкурувати економічно і стратегічно", - наголосив президент Америки.

"Північний потік-2"

Також він попередив, що у разі нападу Російської Федерації на територію України російський газопровід "Північний потік-2" буде заблокований. "Коли йдеться про "Північний потік-2", який має транспортувати газ з Росії до Німеччини, якщо буде нове вторгнення, він не відбудеться", - підкреслив президент Байден.

Тверда підтримка українській армії та ймовірне посилення НАТО

Джо Байден звернувся до високопосадовців Росії зі словами "не обманюйте себе" і запевнив про безпрецендентну підтримку Збройним силам Україні. "Ми підтримуємо ЗСУ через оборонні поставки, ділимося розвідувальною інформацією, проводимо навчання", - зауважив він.

"Не обманюйте себе. США будуть захищати територію НАТО. Напад на одну з країн НАТО є нападом на всіх. 5-та стаття є священною США вже направили військових для того, щоб зміцнити східний фланг НАТО. Наші союзники також підсилюють свої оборонні можливості", - сказав Байден.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відбулися кібератаки на сайти банків, ЗСУ та Міноборони


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Такого ще не було». В Україні кібератаки зазнали сайти банків, Міністерства оборони та ЗСУ
Наступна новина Скільки нових хворих виявили в Україні за минулу добу
Останні новини
Схожі новини