Прихильники Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Розказуємо, що там відбувається

Прихильники Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Розказуємо, що там відбувається

Учасники мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю Капітолію у Вашингтоні, де у середу Конгрес має оголосити результати виборів президента, перемогу на яких отримав Джо Байден.

Про це інформує Українська Правда, з посиланням на BBC News.

За даними NBC News, у штурмі беруть участь сотні мітингувальників. Сенату довелося евакуюватися. Віцепрезидента Майка Пенса теж евакуювали у безпечне місце. Церемонію проголошення нового президента довелося перервати.

За словами деяких чиновників, у будівлі лунали постріли. Є поранені.

Згодом, стало відомо, що у Вашингтоні, де у середу прихильники Дональда Трампа увірвалися до Капітолію, оголошено комендантську годину. Мер Вашингтона Мюріель Боузер запровадила в окрузі Колумбія комендантську годину на 12 годин – з 18:00 до 6:00.

Чинного віцепрезидента США Майкла Пенса, який приїхав до Капітолія для визнання перемоги Байдена на виборах, евакуювали з будівлі після початку її штурму.

Зокрема, є підтвердження, що Пенс перебував у будівлі на час початку штурму.

Обрана віцепрезидентка США Камала Гарріс також "у безпеці", повідомляє CNN з посиланням на її офіс. Водночас не уточнюється, чи йдеться про те, що вона вийшла з будівлі.

Також ведеться евакуація членів Конгресу. Частина з них вже повідомили ЗМІ що змогли вийти з будівлі, скориставшись секретним виходом.

Трамп направив нацгвардію в Капітолій і закликав до миру

Як повідомляє УП, іще діючий президент США Дональд Трамп закликав усіх, хто перебуває у будівлі Конгресу, куди увірвалися його прихильники, поводитися мирно.

"Я прошу всіх у Капітолії США зберігати мир. Жодного насильства! Пам’ятайте, ми - партія правопорядку і наших великих чоловіків і жінок у блакитному (правоохоронців – ред.). Дякую!", – заявив він.

Водночас Білий дім заявив, що війська Національної гвардії разом з іншими федеральними службами охорони прямують до Капітолію, щоб допомогти припинити непорядки.

Байден звернувся до Трампа з вимогою

Обраний президент США Джо Байден звернувся до президента, що програв вибори, Дональда Трампа із закликом виступити на телебаченні і закликати своїх прихильників припинити штурм Капітолія.

 Він заявив, що люди, які увірвалися в будівлю, не висловлюють думку громадськості, а є лише купкою екстремістів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українці в карантин стали частіше брати кредити, - НБУ
Наступна новина «Святкова» статистика пандемії: 11 316 одужали, 8 997 захворіли
Останні новини
Схожі новини