Зеленський лідирує з відривом. Показуємо свіжі рейтинги

Зеленський лідирує з відривом. Показуємо свіжі рейтинги

Лідером президентського рейтингу залишається чинний глава держави Володимир Зеленський, а у трійку лідерів потрапила лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, обігнавши Юрія Бойка. А от, як свідчить рейтинг партій, «Слуга Народу» дещо втратила підтримку. 

Про це свідчать  результати соціологічного дослідження, проведеного 21-23 жовтня Соціологічною групою "Рейтинг, пише УП.

Президентський рейтинг

Згідно з соціологією, якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 25,1% проголосували б за Зеленського серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором.

П’ятого президента Петра Порошенка підтримали б 14,1% людей.

З трійки лідерів вибув Юрій Бойко, якого б підтримали 9,5%. На його місці – Юлія Тимошенко з 10,1% підтримки.

З відривом йдуть інші кандидати: 7,3% – Д. Разумков, 7,1% – І. Смешко, 6,0% – Є. Мураєв, 5,1% – В. Гройсман, 4,3% – А. Гриценко, 3,9% – О. Ляшко, 2,0% – О. Тягнибок, 1,5% – А. Садовий.  

Вибіркова сукупність опитаних – 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Рейтинг партій 

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, то найбільшу підтримку мала би "Слуга народу" – 20,4% тих, хто буде голосувати і визначився з вибором, водночас, порівняно з вереснем, підтримка партії дещо впала.

За партію "Європейська солідарність" готові віддати голоси 15,8%, за "Опозиційну платформу – За життя" – 12%, за "Батьківщину" – 10,9%. 

Рейтинг інших політичних сил дещо нижчий.

Зокрема, партію "Сила і честь" підтримують 6,4%, партію Мураєва "Наші" – 6,3%, партію "Українська  стратегія Гройсмана" – 5,3%, Радикальну партію – 4,8%, "УДАР Віталія Кличка" – 4,2%, партію Шарія – 3,8%, ВО "Свобода" – 2,9%, партію "Голос" – 2,2%, партію "Самопоміч" – 1,9%.

Дослідження тривало 21-23 жовтня. Методом телефонних інтерв’ю основі випадкових мобільних номерів опитали 2500 респондентів від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька громада отримала 10,6 млн соцеконому. Куди їх спрямують
Наступна новина У «Дії» з'явився дитячий ковід-сертифікат. Як отримати
Останні новини
Схожі новини